Dome of Visions skal vise nytænkning

Vi eksperimenterer med nyt byggeri i fuld skala og inviterer byen, branchen og politikerne med ind!

DoV-JonathanGrevsen-29042014-01-LR

 

Dome of Visions skal vise nytænkning i byggeriet ikke ved at tale om det eller visualisere det med computerkraft, men ved at bygge det i virkeligheden. Ved at sætte handling bag ordene!

Eksperimentet skal høste ny erfaring, når det gælder alternative konstruktioner, materialer, digitalisering, datamålinger og samarbejdsformer, og for en tid danne rammen om konferencer og debatter for byggefagfolk både i den offentlige og private sektor samt lægge hus til kulturelle begivenheder – store som små. Dome of Visions skal udfordre byggebranchens og materialeproducenters ansvar, når det gælder løsningen af fremtidens klimaudfordringer og forsøge at finde konkrete svar på, hvordan branchen kan skabe bygninger, der både er ressource- og energioptimerede og samtidigt økonomisk rentable.

Men Dome of Visions er også et eksperiment, når det gælder byens rum og byplanlægning. Som entreprenører, arkitekter, byplanlæggere, kunstnere og aktive borgere er vi nødt til at spørge os selv om, hvordan vi kan vitalisere rummene imellem bygningerne og de midlertidige pladser, der opstår, når vi skal i gang med at bygge nyt? Hvordan tiltrækker vi liv til de store kulturinstitutioner og anlæg ved at gøre byen til en aktiv og ikke mindst attraktiv scene? Vi skal finde svarene ved at åbne for byens udviklingsplaner, og invitere brugerne til at co-create fremtiden med arkitekterne.

 

CO-VISIONARIES OG SUPPORTERS

 

Dome of Visions er skabt af små visionære byudviklere, arkitekter og kunsterne i co-creation med NCC, der er en af Danmarks store byggevirksomheder med ansvar for byernes fremtid og for de store byggepladser, der med mellemrum står åbne for eksperimenterende midlertidigt liv.

Dome of Visions er først og fremmest støttet af en stor gruppe visionære mennesker drevet af nysgerrighed og passion for et bæredygtigt samfund. Men uden viden og support fra virksomheder og samarbejdspartnere med en offensiv indstilling til at tage ansvar for fremtiden kunne vi ikke have bygget domen. Derfor tak til alle Dome Peoples!

The Dome Crew og NCC Danmark