Udstillinger i domen bliver født med en indbygget dynamik

Forleden blev Dome of Visions gulv, balkon, vægge og såmænd også det indvendige grønne område brugt til et par temadage om verdens første egentlige cirkulære byggeri, Circle House, i Lisbjerg ved Aarhus.

Ole Skjelmose, arkitekt, 3XN, var ansvarlig for at bygge udstillingen op, og for få uger siden etablerede han en tilsvarende udstilling i Forum i København.

–Forum er et meget statisk rum, men at bygge udstillingen op i Dome of Visions betyder, at vi nærmest får foræret nogle ekstra dimensioner til det, vi udstiller, siger Ole Skjelmose.

Flere niveauer

–Især differentieringen af de forskellige rumligheder i kombination med den udsigt, der er fra domen, gør det meget specielt at bygge noget op.

Udfordringen er, at der er flere niveauer inde i domen, og der er trods alt begrænset plads i rummene, men der er et passende antal rum, så løsningen er optimal, vurderer han.

–En udstilling i domen bliver født med en indbygget dynamik og en række fordele, som bl.a. består i, at gulvet er blødt, og rummet er ikke rektangulært men mættet med buede former. Dertil kommer, at domen råder over mange forskellige taktiliteter og overflader og kringelkroge, siger han.

–Domen som udstillingssted er en positiv udfordring, og en rumhøjde på cirka ti meter gør rummet interessant at arbejde i, og de krumme former er en styrke, lyder det fra Ole Skjelmose.

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: STINE SKØTT OLESEN / DOME OF VISIONS