Bygninger kan inspirere dig til at tænke ud af boksen

Når du træder ind i domen, mødes du ikke kun af træ, duftende planter og view over byen, du møder også vores værter. De er byens bedste crew og sørger både for information, lækker kaffe og gode samtaler. Vi har stillet dem et par spørgsmål, så du også kan møde dem virtuelt.

Silje Marie Schjødt

 

Hvordan resonerer Dome of Visions med dig og det, du i øvrigt foretager dig?
Min uddannelse indenfor den kreative kulturbranche samt at jeg selv er udøvende kunstner gør, at jeg  har en faglig, arbejdsmæssig og personlig passion for kunst og kultur – dette i særdeleshed også i relation til byens rum, offentlige pladser og til byudvikling generelt. At domen fungerer som eksperimenterende platform for det kulturelle vækstlag og byens borgere tiltaler mig derfor rigtig meget. Det er i den forbindelse utroligt inspirerende at være en del af Dome of Visions både som vært og co-kurator.

Hvad giver størst værdi for dig ved at være med i domen?
Møderne med de mange forskellige mennesker, gæster, arrangører og kollegaer der udgør domens sjæl.

Hvad har overrasket dig?
Hvor kæmpe stor betydning smukke fysiske omgivelser har for ens kreativitet og drive – og omvendt hvor meget man kan påvirkes negativt af at være i kolde og uinspirerende omgivelser. Domen er et tydeligt eksempel på det første, og at bygninger netop kan være med til at inspirere dig til at tænke ud af boksen.

Hvad savner du?
Jeg savner flere platforme i Aarhus, hvor der er plads til kulturelle eksperimenter, og hvor kulturelle aktører ikke behøver at være store og etablerede for at få mulighed for at føre deres projekter ud i livet. Mere gødning til vækstlaget!

Har du en speciel oplevelse fra domen, du kan dele?
Den første aften-koncert, jeg oplevede i domen, var helt speciel. Jeg har været en del af domen i Aarhus, siden den blev bygget, så indtil den færdige dome stod der, var det ret svært at forestille sig, hvad det hele skulle blive til. Da jeg en oktober-aften for første gang så et kulturelt arrangement løbe af stablen i den dengang nybyggede dome, var det derfor særligt specielt. Jeg havde ingen forestilling om, hvordan rummet og atmosfæren ville være, men det var simpelthen helt magisk. Bandet Wildhart, som i øvrigt kom helt fra Sverige, skabte de smukkeste lydlandskaber, der klingede ud i hele rummet, og kuplen blev fyldt af flotte farver fra deres live-visuals. Her gik det for alvor op for mig, hvor fed en kulturel platform, Dome of Visions er, samt hvor mange muligheder, der er i stedet. Jeg synes i øvrigt, at alle skulle opleve domens forvandling, når mørket falder på – det er i sig selv noget helt specielt.

Hvad holder du mest af at tale med domens gæster om?
Domens kulturelle program og hvordan de selv har muligheden for at holde et arrangement her!

Er der en lille speciel ting, du holder meget af?
Domens organiske form som stikker ud blandt de ellers mange rektangulære bygninger i byen.

Foto: Helle Arensbak, Silje Marie Schjødt, Stine Skøtt Olesen