Se! Den får babyer!

Når du træder ind i domen, mødes du ikke kun af træ, duftende planter og view over byen, du møder også vores værter. De er byens bedste crew og sørger både for information, lækker kaffe og gode samtaler. Vi har stillet dem et par spørgsmål, så du også kan møde dem virtuelt.

Astrid Ankjær Rasmussen

 

Hvordan resonerer Dome of Visions med dig og det, du i øvrigt foretager dig?
I starten, når jeg tænkte på domen, kunne jeg faktisk godt blive helt rørt. Over at være en formidler og del af et koncept, jeg føler er så fint. Så åbent, alsidigt og inkluderende et rum. Udover det, er lydene i domen og den generelle atmosfære nok det, der fanger min interesse mest – jeg elsker, hvordan det kan gå fra at være vinden, opvaskemaskinen og menneskene, der tuller rundt og oplever, som skaber lydbilledet, til at være kæmpestore højtalere og hurtige trommer og lyden af krydstogtskibet, der blæser. Akustikken og måden lyden bevæger sig på herinde er simpelthen vildt inspirerende, synes jeg, og når domen er last, og jeg er ved at lukke af herinde, plejer jeg også at gå rundt og synge.

Hvad giver størst værdi for dig ved at være med i domen?
Det daglige møde med mennesker. Uden tvivl. At folk kommer ind og enten har de været her før og har valgt at komme igen, nogle gange genkender vi hinanden, og det er simpelthen så hyggeligt, og de, der ikke har været i domen før – at se dem opleve et rum, som kommer bag på dem, eller inspirerer og sætter spirer i gang. Hvordan det bare både kan give ro og vække forundring på et splitsekund. Selvfølgelig er der også nogen der mener, at her er for varmt eller for koldt, men i sidste ende er det en del af pakken, som folk bare favner, og det synes jeg er mega smukt. Et rum hvor folk og omstændigheder favnes:-)

Hvad har overrasket dig?
Jeg bliver altid overrasket og morer mig over, hvordan børn reagerer på domen. Der var en lille dreng, som simpelthen var så forsigtig, fordi han var bange for at ‘poppe boblen’…

Det har også overrasket mig, at der altid kommer så bred en besøgerkreds til arrangementerne – alt fra unge til dem med lidt flere år på bagen, folk der stadigvæk har cykelhjelme på og de, som troede at domen var en burgerbar.

Hvad savner du?
Hvad jeg savner… jeg savner ikke så meget, og slet ikke når jeg er i domen. Det skulle lige være at Chai Latte kom på menuen, eller at vi kunne tilbyde noget mad til de mange kunder, der spørger efter det, men egentligt er det, vi har nu, jo fuldstændigt i orden. Måske savner jeg en is om sommeren, når der er 30 grader i baren? Jeg ved det sørme ikke.. til gengæld ved jeg, at jeg ægte meget kommer til at savne Dome of Visions, når det efter maj 2018 ikke længere skal være.

Har du en speciel oplevelse fra domen, du kan dele?
Der er mange:-) Altsammen noget med mennesker, føler jeg. Der var en dag, hvor der var ret mange børn i domen. Fra sådan to-tre familier, og de løb allesammen bare lidt rundt, som om de gerne ville lege med hinanden, men ikke helt vidste hvordan. I baren havde vi rester af sæbeboler fra en koncert, og så kom jeg til at tænke på ham drengen dengang, der troede domen var en sæbebobel. Så jeg listede op på 1.. sal, satte mig på hug, så jeg ikke kunne ses og blæste sæbebobler ud over kanten, og så var der en af børnene, der råbte: “Se! Den får babyer!”, og så løb de ellers rundt og fangede bobler:-), og forældrene tog billeder af dem, og der var latter og smil alle vegne, det var simpelthen en fornøjelse! Desuden lagde jeg mærke til, hvordan en sæbebobel i domen er fuldstændigt dækket i selve mønsteret på kuplen. Det ligner små dome-babyer:-)

Hvad holder du mest af at tale med domens gæster om?
ALT. Jeg holder virkelig bare mest af at tale med gæsterne.

Er der en lille speciel ting, du holder meget af?
Ja, hihi. Jeg holder af en lille speciel ting i baren. I vores mappe. Der er en liste over ting, man skal have gjort i løbet af dagen, og et af de første trin hedder ‘fald til ro :)’, og det gør mig simpelthen så glad. Tænk at blive mindet om det på sin arbejdsplads. Det holder jeg meget meget af og er enormt taknemmelig for.

Ellers noget?
Der er altid et eller andet, vel. Det er jeg sikker på 🙂 Jeg øver mig på latte-art svaner! Det går ikke så godt endnu, men det er vel en del af at øve sig 🙂

Foto: Søren Vestergaard, Helle Arensbak, Jonathan Grevsen, Stine Skøtt Olesen