Sådan bruger Frivillighovedstad 2018 Dome of Visions

– For os er det ideelt at invitere folk til at komme i domen, og når vi holder vores workshops, fungerer stedet perfekt. Siger Eva Tersbøl, programleder i Europæisk Frivillighovedstad 2018.

–Vores arbejde drejer sig meget om fællesskaber, bæredygtighed og forandringer i Aarhus. Dome of Visions egen historie kan vi fuldt ud identificere os med, og ved at bruge bygningen vil vi gerne være med til at bidrage yderligere til historien. Men helt basalt er det bare rart at være i domens smukke omgivelser og de inspirerende fysiske rammer, lyder det fra Eva Tersbøl, som på den måde meget præcist fortæller om noget af det, der udgør domens dna. Dome of Visions har konstant blikket rettet mod ildsjæle og andre kræfter, der vil stimulere en udvikling eller betræde helt nye stier.

God til processer

–For os er det ideelt at invitere folk til at komme i domen, og når vi holder vores workshops, fungerer stedet perfekt. Vores aktiviteter er inddragende bl.a. sammen med borgere og frivillige foreninger. Så domen er både en mødefacilitet og en lokation, som understøtter meget af det, vi gerne vil i forhold til medborgerskab og frivillighed. Det handler for os meget ofte om processer, og det kan jo helt banalt begynde med selve invitationen til at tilbringe nogle timer i Dome of Visions, og det betyder altså meget, at man som gæst træder ind i et rum som domen, hvor atmosfæren er helt enestående, og du føler dig velkommen. Bygningen har så mange parametre at spille på. Fx er det jo alle tiders, at en food truck fra Gellerup kører til domen og leverer maden på stedet. På den måde undgår man de klassiske og lidt kedelige sandwiches, som Eva Tersbøl udtrykker det.

Mere overordnet arbejder Frivillighovedstaden ud fra en række grundsynspunkter:

Alle uanset alder, baggrund, etnicitet, arbejdsmarkedstilknytning, sociale forhold etc. skal være repræsenteret i frivillighedskulturen.

Der er samfundsgrupper, som mangler i vores ellers vidtfavnende og forskelligartede frivillighed. Det er de såkaldt socialt udsatte, der trods særlige udfordringer har mange ressourcer at byde på.

Øget og bedre samarbejde mellem borgere og kommunen, så det bliver lettere at være frivillig.

 

Næste arrangement er 23. august, hvor du kan blive klogere på, hvordan vi får motiverede frivillige. Her på sitet kan du følge med i, hvad Frivillighovedstaden 2018 ellers tilbyder i domen.

TEKST: SØREN EGERT
ARKIV FOTO: STINE SKØTT OLESEN