NCC, Smart Aarhus og meget andet fylder domen 2., 3. og 4. maj

Internet Week Denmark  sætter sit præg på Aarhus i uge 18 – kig forbi Dome of Visions og hør om den udvikling, som IoT (Internet of Things) står midt i.

2. maj fra klokken 14 til 16 bliver rammet ind af denne overskrift:
IOT IN SMART BUILDINGS, DATA IS EVERYWHERE – HOW DO WE COPE?

Dagens vært er Martin Manthorpe, direktør for strategi og forretningsudvikling i NCC, og han vil gennemgå NCC’s erfaringer og visioner med IoT: fra teoretiske til målbare energistandarder i byggeriet.

Vi bygger og renoverer således for mere end 200 milliarder kr. i Danmark hvert år. Nu står bygninger og anlæg over for samme revolution, som er overgået fx biler, der i dag er fuldt digitale. Udviklingen beskrives også som Internet of Things eller kort – IoT.

Smart Aarhus

Du kan også høre Sebastian Bønding Rasmussen (Smart City konsulent i Aarhus Kommune) præsentere Smart Aarhus og de Smart City aktiviteter, der foregår i kommunen: fra de mere overordnede målsætninger til konkrete eksempler på Smart City projekter og IoT cases i Aarhus.

Foruden en diskussion af IoT og hvor vi er på vej hen, bliver der også plads til leg for alle  technørder og gadgetentusiaster. VR (Virtuel Reality), AR (Augmented Reality) og VDC (Virtual Design & Construction) er afgørende værktøjer, når det gælder fremtidens byggeri, og derfor installerer NCC et showroom, hvor deltagerne kan få lejlighed til at afprøve teknikken og få indsigt i de nye muligheder inden for VR, AR og VDC.

Af øvrige highlights fra den tætpakkede uges omfattende program kan det nævnes, at erhvervsminister Brian Mikkelsen (C) gæster domen fredag 4. maj fra klokken 17 til 18. Stikordene kunne være Digital Hub Denmark.


Internet Week Denmark er en ugelang festival, der finder sted i og omkring Aarhus. Festivalen fejrer internettets succes og dets betydning for innovation, vækst og almindelige menneskers hverdag.

Festivalen er baseret på crowdsourced arrangementer. Det betyder, at virksomheder, uddannelsesinstitutioner, netværk og individer bidrager ved at være værter for arrangementer i løbet af festivalen. Det resulterer i en uge med videndeling, læring, sociale arrangementer og nye professionelle bekendtskaber.


Tekst: Søren Egert
Foto: Arkivfoto Stine Skøtt Olesen / Dome of Visions