Når jeg befinder mig i domen, føler jeg mig som inviteret til at være kreativ

Når du træder ind i domen, mødes du ikke kun af træ, duftende planter og view over byen, du møder også vores værter. De er byens bedste crew og sørger både for information, lækker kaffe og gode samtaler. Vi har stillet dem et par spørgsmål, så du også kan møde dem virtuelt.

William Gerdes

 

Hvordan resonerer Dome of Visions med dig og det, du i øvrigt foretager dig?
Min største interesse er musik, så at der ofte bliver holdt koncerter i domen, er kun en bonus. Jeg holder af at høre live musik med mine kammerater, men i lige så høj grad selv at lave musik. For mig er det en meningsfuld måde at udtrykke sig kreativt på. Selve domen synes jeg også resonerer med kreativitet i sig selv. Domen forsøger at nytænke for at løse problemer, vi står overfor, så når jeg befinder mig i domen, føler jeg mig som inviteret til at være kreativ. Den idylliske atmosfære som jeg synes, at domen har, gør, at det falder en meget naturligt at lade tankerne og fantasien få frit spil.

Samtidig synes jeg også, at domen og musik deler en helt speciel tiltrækningskraft hos folk. Mange af dem, som besøger domen, stryger hånden over væggen i domens træhus eller går rundt og mærker på de unikke konstruktioner – jeg har sjældent, for ikke at sige aldrig, set nogen blive draget på samme måde mod væggene i et hus bygget af beton.

Hvad giver størst værdi for dig ved at være med i domen?
Det giver værdi for mig at være med i et projekt, som prøver på at gøre en forskel, og som prøver på at løse nogle problemer. Det giver også stor værdi for mig at se, hvor stor værdi andre har af domen. Den glæde, man ser hos folk, når de træder ind i domen og bliver bjergtaget af de mange planter, den eksotiske atmosfære og den idylliske stemning, og når folk henvender sig til os, fordi de ønsker, at domen skal danne ramme om deres begivenhed. Samtidig er det værdifuldt for mig at møde en masse forskellige mennesker, høre deres historier og blive inspireret af dem. Derudover har jeg også fantastiske kolleger, som gør det endnu federe at være en del af domen.

Hvad har overrasket dig?
Det har overrasket mig (positivt), hvor forskellige arrangementerne er. Ideen er selvfølgelig, at alle skal have lov at holde arrangementer, men det er ikke en selvfølge, at det fungerer sådan i praksis – men det gør det. Jeg har været vært til alt fra jazz, rock og technokoncerter, til dansefester, borgermøder, makeuparrangementer, yoga og OM-chanting. Det er fedt, at der er plads til alle i domen, og det er fedt, at så mange forskellige mennesker har gavn af domen.

Hvad savner du?
Jeg savner sommeren i domen, hvor man ikke behøvede at have skiundertøj på 😉

Har du en speciel oplevelse fra domen, du kan dele?
Der var en gæst, som i lang tid havde set domen fra afstand men blot troet, at det var et sted, hvor man opmagasinerer gamle møbler. Da han endelig kom ned til domen, fik han sig noget af en overraskelse! Der er generelt mange, som ikke aner, hvad det er for en kuppel, som står derude på havnen, indtil de lægger vejen forbi, og det virker lidt absurd, når man selv kender stedet, og ved hvor skønt det er.

Hvad holder du mest af at tale med domens gæster om?
Jeg kan godt lide at tale med folk, som er engagerede og dedikerede. Det har ikke den store betydning, hvad de er dedikerede omkring, men det er fedt at snakke med nogen, hvor man kan føle et enormt engagement – det synes jeg er meget inspirerende!

Er der en lille speciel ting, du holder meget af?
Jeg holder af at se, hvor overaskede folk bliver, når de besøger domen første gang. Hvor imponerede de er, og hvor begejstrede de er for den lille oase, som det er. Domen har virkelig en ’WOW-effekt’.

Ellers noget?
Domen er et unikt trækplaster for en masse kultur, som ikke nødvendigvis har andre steder at være, derfor synes jeg uden tvivl, at domen skal gøres permanent!

 

Foto: Søren Vestergaard, Helle Arensbak