Iceprint

Frem til den 20. december kan du opleve Hardy Brix’ fantastiske Iceprints i domen. En udstilling, der sætter vinterens aftryk på væggene, mens du med varm kaffe i hånden kan vandre en tur i det tredie rum med kulde uden vind – og sætte dig mageligt i stuen og skue mod værkerne.

Iceprints er akvareller udført som ´iceprint´ – en teknik Hardy har arbejdet med i flere år.

-Min store passion for det arktiske, landskabet, klimaforandringerne, forskningen og polarekspeditionerne har altid haft min store interesse. I 2015 havde jeg den glæde at blive indstillet af thearcticircle.org til en rejse med Art & Science Expedition rundt på Svalbard. Her opdagede jeg helt  tilfældigt, at det er muligt at arbejde med is ´iceprint´. Det blev et vendepunkt for mig, som jeg har arbejdet med og udviklet lige siden, fortæller Hardy Brix.    

-For mig har det haft en helt særlig betydning at kunne arbejde med isen rent fysisk. Sporene efter naturens processer optager mig, og på mine rejser ud i det arktiske har jeg altid arbejdet med akvarel, hvor iskrystaller, vind og vejr sætter sig som aftryk på papiret.

Hvis du er nysgerrig på at vide mere om Hardy Brix, kan du finde information på www.hardybrix.dk og se flere værker.

Tekst: Hardy Brix, red. Stine
Foto: Stine Skøtt Olesen / Dome of Visions