Folk skal ikke tysse på deres børn her

Når du træder ind i domen, mødes du ikke kun af træ, duftende planter og view over byen, du møder også vores værter. De er byens bedste crew og sørger både for information, lækker kaffe og gode samtaler. Vi har stillet dem et par spørgsmål, så du også kan møde dem virtuelt.

Malte Sanggaard

 

Hvordan resonerer Dome of Visions med dig og det, du i øvrigt foretager dig?
Fremragende, da jeg har beskæftiget mig med forskellige typer kulturarrangementer de seneste år, hjælper det mig til at få en forståelse for, hvad eksterne aktører kommer med af behov og erfaringer. Samtidig får jeg i Dome of Visions mulighed for at komme med hele vejen rundt om afviklingen af et event med bar, værtsskab, afvikling, lys, lyd, dialog med arrangør og oprydning – det er brugbart og lærerigt at få den fulde forståelse af, hvad et kulturarrangement består af.

Hvad giver størst værdi for dig ved at være med i domen?
Måden vi møder folk på her. Den typiske gæst har god tid og er nysgerrig, og det er et helt optimalt grundlag for et godt møde.

Hvad har overrasket dig?
At se hvordan domens rum har inspireret så mange vidt forskellige mennesker til at holde arrangementer her, folk tør at tænke stort, når de træder ind her.

Hvad savner du?
Larm i dagtimerne. Det at domen sætter sanserne på spil gør, at vi opfører os anderledes i rummet, særligt folk der kommer første gang er meget forsigtige og hvisker. Folk skal ikke tysse på deres børn her.

Har du en speciel oplevelse fra domen, du kan dele?
Sønderhobal i sensommeren var noget af et kulturchok for mig unge som gamle kom fra Fanø og havde en mening om, hvordan alt skulle køre den dag, det var sjovt. Jeg hørte for første gang om kaffepunch og bakskuld. Med koffein, sprut og saltet fisk i kroppen blev der danset til folkemusik i otte timer non stop.

Hvad holder du mest af at tale med domens gæster om?
Som nævnt tidligere har vi mange gode møder her – med tid og interesse. Jeg kan godt lide, når det bliver personligt, og vi får mulighed for at træde ud af værtsrollen, når jeg er der som Malte, der også godt kan lide at være i domen, og vi kan dele oplevelser.

Er der en lille speciel ting, du holder meget af? 
Vinter solskinsdage.

Ellers noget?
Det er godt og sundt at domen er i Aarhus til at udfordre og udvikle byens kulturliv.
– og så har jeg nogle vildt dejlige kolleger.

Foto: Søren Vestergaard, Sonja Broschinsky, Helle Arensbak, Stine Skøtt Olesen