Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Universets og livets historie

28/09/2018 @ 16:00 - 17:30

Hvorfor er vi her overhovedet? Mennesket har til alle tider forsøgt at forklare, hvordan Universet omkring os blev til, og hvor vi kommer fra. Det har medført en lang række teorier og skabelsesfortællinger, men det er først i nyere tid og gennem moderne forskning, at det i store træk er lykkedes at kortlægge historien fra Big Bang og frem til i dag.

Hør den fantastiske ca. 14 milliarder år lange historie, når astrofysiker Ole Eggers Bjælde og biolog Tove Hedegaard Jørgensen gør dig klogere på, hvordan Universet, Solsystemet, Jorden og Månen blev til, hvornår vand og liv kom til Jorden, hvordan livets udvikling har formet sig gennem evolutionen, og hvorfor mennesket i dag er den mest dominerende art på Jorden.

Vision for bæredygtige fremtider: ‘Universets og livets historie’ gør os meget klogere på deres egen forhistorie. Ved at forstå selve baggrunden for livets opståen, udvikling og mangfoldighed får vi et større tilhørsforhold til naturen omkring os og kan på den måde være med til at passe bedre på vores klode og leve mere bæredygtigt.

Vision for fremtidens by: Folkeuniversitetet og Hearts & Minds-festivalen er sat i verden for at give aarhusianerne en større viden om dem selv og verden omkring dem. Dome of Visions kuplede form giver os direkte udsigt til Universet og livet udenfor og styrker på den måde samhørigheden med alt andet liv i en mangfoldig verden.

Details

Date:
28/09/2018
Time:
16:00 - 17:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: