Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Triangular Mass

31/08/2017 @ 17:00 - 17:45

En triangel messe for utallige triangler, som kan fremføres af ALLE!

Kom – spil triangel og vær med til at fremføre Triangular Mass – et værk af den danske lydkunstner og komponist, Niels Lyhne Løkkegaard.

Triangular Mass er et værk for utallige triangler, som tidligere i år havde verdenspremiere i Harpa, Reykjavik, under Dark Music Days festivalen. Siden er værket blevet opført under bl.a. CPH:DOX og senest under årets Roskilde festival, og nu har du muligheden for at være med til at opføre værket under Aarhus Festuge i Dome of Visions. Læs Aarhus Festuges omtale af arrangementet her.

Værket fremføres af et ensemble, der spiller på triangler af forskellig størrelse, hvorved der skabes en krystallinsk lyd, hvor lyden af trianglerne diffuserer som lyset gennem et prisme.

Triangular Mass rummer et inkluderende potentiale, da alle kan medvirke og triangle-ensemblet vil således bestå af frivillige. Dome of Visions er med dets cirkulære rum et oplagt rum at fremføre værket i, da publikum vil blive omkranset af ensemblet, der spiller triangler.

Det gennemgående kompositoriske greb i Triangular Mass e – ligesom i Løkkegaards SOUND X SOUND projek – mangedobling af lyd for derved at få lyden af det kendte instrument til at overskride sig selv og opstå som en ny uberørt lyd.

Lyden af den individuelle triangel opløses og opstår i en ny form, ligesom de enkelte udøvere i ensemblet smelter sammen til én.

Niels Lyhne Løkkegaard om mangedobling af lyd:

”Forestil dig, at du kommer ind i et lokale med levende akustik, fyldt af mennesker, der taler med hinanden på kryds og tværs. Enkeltvis fører de samtaler med hinanden, og når man er tæt på samtalen, hører man sproget og forstår ordene. Træder man imidlertid væk fra bordene og stiller sig i døråbningen, ophører man med at kunne adskille ordene fra hinanden, og menneskets sprog ophører med at eksistere. I stedet for den enkelte samtale, smelter alle samtalerne sammen og forvandler sig til en ny lyd. En lyd af mennesker uden ord og sprog men derimod en slags naturgiven lyd, sådan som vi hører en gruppe gæs, der skræpper, eller som når vi hører vinden i trækronerne. Man kan sige, at når sproget opløses, og ordet mister dets betydning, da står lyden tilbage – ren, fri og åben for alle ører.”

Hør værket her: https://www.youtube.com/watch?v=_6kUzojMOKc

Om kunsteren:

Niels Lyhne Løkkegaard (f.1979) – komponist og lydkunstner. Uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og Kunstakademiets Arkitektskole. Udgivet syv albums i eget navn samt de syv vinyler i Sound x Sound. Han har desuden komponeret musik til bl.a. Esbjerg Ensemblet, Jutlandia Saxofonkvartet, Ribe Kunstmuseum, Myrkir Músíkdagar (Harpa, Island), Lights samt MoMA’s René Magritte udstilling ‘The Mystery of the Ordinary’. Løkkegaard er bl.a. præmieret af Statens Kunstfond 2007 og modtager af Leonie Sonnings talentstipendium 2006. Han er derudover arrangør af non-eventen Curatorium. Er i efteråret 2017 aktuel med udstillingen Vestindiske Forestillinger på Overgaden, skabt i samarbejde med lydkunsteren Jacob Kirkegaard.

Vision for bæredygtige fremtider: Niels Lyhne Løkkegaard er optaget af det skabende menneske. Alle mennesker har ret til at skabe, og alle kan skabe.

Lyhne Løkkegaard prøver derfor at skabe en musik, som alle kan fremføre uanset forudgående musikalsk viden eller kunnen, og hvor forventningspres og skam er skåret bort. En musik, der rummer et inkluderende potentiale, og som er med til at facilitere et fælles skabende ikke-hierarkisk rum, hvori individet opløses for at opstå i en kollektiv form.

En art fremtidsmusik.

Vision for fremtidens by: En by, der rummer et inkluderende potentiale, og som er med til at facilitere et fælles skabende ikke-hierarkisk rum, hvori individet opløses for at opstå i en kollektiv form.

Details

Date:
31/08/2017
Time:
17:00 - 17:45
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: