Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tøjmekka ved domen – billigt og bæredygtigt

23/09/2018 @ 12:00 - 17:00

T Ø J M A R K E D  ved D O M E  O F  V I S I O N S

Har du også svært ved at lukke klædeskabet for bare tøj? Eller mangler du noget nyt (gammelt) til garderoben?

Så opfordrer vi til, at du 23. september ikke bruger dagen i H&M eller Magasin, som du plejer, men i stedet tager et smut forbi Dome of Visions.

Vores boder er mega billige, så du kan tjene en god skiling, og andre kan få muligheden for at gøre et kup. Alt sammen på en bæredygtig måde!

Man kan som altid købe en kop kaffe eller øl i baren og nyde domens planterige omgivelser – så tag en ven under armen og så ses vi !

—— INFO ——-

PRISEN PÅ BODERNE: 50 kr

DATO: 23 september 2018 kl 12 – 17

ENTRÈ: Gratis

Tilmelding af boder, skriv til: posedamerne@gmail.com

Vi glæder os til at se jer !

Vision for bæredygtige fremtider: Vi lever i en tid, hvor hele vores mindset omkring tøj er radikalt ændret, ift. hvordan det var for bare 30 år siden. Vi køber langt mere tøj, og vi vil have det billigt. Fast-fashion brands producerer tøj hurtigt for at følge med de hurtigt skiftende trends. Der er 150 milliarder stykker tøj, som bliver sendt ud årligt, og en stor del af det ender på lossepladser og i genbrugscontaineren. Et studie fra EPA (environmental protection agency) viste, at i 2012 smed amerikanere i gennemsnit, hvad der svarer til 36kg tøj, ud pr. person.

Det billige, hurtigt producerede tøj, har en langt højere pris end, hvad den gængse forbruger tænker over. Produktionen er en kæmpe belastning for vores miljø, grundet de store mængder vand og kemikalier, der skal bruges under produktionen.

Man skal også huske, at tøjet bliver produceret af mennesker. Der er omkring 75 millioner ansat til at producere tøj, hvor af 80 pct. er kvinder mellem 18-35. Størstedelen arbejder for minimumløn under tvivlsomme forhold.

Betyder det her vi hader mode og tøj?? Nej! Vi elsker mode og tøj, men vi tror på de bæredygtige shoppingmuligheder.

Derfor synes vi, at et loppemarked er den perfekte måde at få følelsen af nyt tø, og samtidig skabe en positiv cirkel ved at købe tøj fra hinanden. Tøj, der sagtens kan bruges fremfor altid at støtte de større, masseproducerende brands.

Vision for fremtidens by: I fremtidens by håber vi, at unge såvel som ældre borgere i Aarhus fortsat benytter sig af at købe genbrugt tøj og gøre det moderne.

Bæredygtige initiativer som tøj- og loppemarkede, er med til at sætte fokus på bæredygtighed, og miljøvenlige løsninger i Aarhus fremfor den typiske køb-og-smid-ud kultur, som er meget udbredt.

Desuden er det et socialt arrangement, hvor beboere i alle aldre, har mulighed for at mødes og få glæde af hinandens ting.

Details

Date:
23/09/2018
Time:
12:00 - 17:00
Event Categories:
,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: