Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

”Still there is me”. Releasekoncert – Helene Bak med band

17/09/2017 @ 14:30 - 17:00

15/9-17 udgiver Helene Bak EP’en ”Still there is me”. EP’en rummer fem sange om livet og de forhindringer, vi alle støder ind i, når vi efter bedste evne forsøger at leve det.

Udgivelsen bliver fejret med en koncert og forevisning af musikvideoer i Dome of Visions søndag 17/9-17 kl.14.30. Der er gratis entré, og alle er velkomne.

  • Helene Bak: Vokal & klaver
  • Michael Vestbo: Guitar
  • Jens Jefsen: Bas
  • Søren Pedersen: Trommer

For to år siden brød Helene Bak gennem lydmuren med debutalbummet ”Oh So Quiet”. Flere sange fik spilletid på bl.a. P5, og anmelderne gav albummet mange fine ord med på vejen.

“…som en flaksende, fragil sommerfugl bevæger hun sig med sin imødekommende, favnende og behagelige stemme igennem et dusin selvkomponerede sange som et hypersensitivt medium. Den mørktonede mezzosopran leverer jazz-pop af meget høj standard i et univers, der på forunderlig vis forener så forskellige musikalske poler som Bonnie Raitt, Kate Bush, Björk og Andrea Corr.”

(Martin Loft, LOFTsKAMMER)

“Et album til alle årstider og til alle tidspunkter af døgnet.” (Henning Høeg, BT)

Helene Bak er vokset op med Vestkystens store vidder lige udenfor døren, og i hendes sange mærker man både den bidende vind og det blikstille hav. Helene har hul igennem til de helt store følelser, og hun formidler med en sjælden nærhed, der giver lytteren adgang til hjertets bagdør.

Stilmæssigt har Helene siden debuten flyttet sig mere i retning af folk/country/americana, som hun også snusede til på debuten. Alle sange er håndspillede, og der er i indspilningsfasen lagt vægt på et live set-up og det umiddelbare og ærlige udtryk.

Helene Bak har sunget, siden hun var barn og altid vidst, at “musikken ville hende”. Hun blev i 2013 uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole med rytmisk klaver som hovedfag.

DR Bigband opførte i 2013 sangen “It’s Spring” i forbindelse med konkurrencen ”Årets Nye Jazzstjerne” og inviterede derefter Helene Bak til at være solist ved samme konkurrence året efter.

På “Still there is me” bliver Helene bakket op af sit faste band Michael Vestbo (guitar), Jens Jefsen (bas) og Søren Pedersen (trommer). EP’en er produceret af Mikkel Bøggild (Barrow mm.), som også medvirker på pladen på diverse strengeinstrumenter.

“Helene Bak! Dansk kunstner i international klasse og helt bestemt en sanger og sangskriver, vi kommer til at høre mere til.” (Allan E. Pedersen, rootszone.dk)

Vision for bæredygtige fremtider: For mig er en bæredygtig fremtid en fremtid, hvor der er plads til alle. En fremtid hvor både miljø og kultur er vigtige faktorer, og hvor vi kan samles om gode værdier.

Min vision er at skabe en begivenhed, hvor vi kan lade hinanden og verden udenfor komme ind under huden.

Vejret og naturen spiller en stor rolle for mennesket og dikterer, hvordan vi lever vores liv. Dette bliver tydeliggjort i Dome of Visions, og dagens vejr vil derfor sætte stemningen for arrangementet. Musikken er sindets forlængede arm, og med den kan vi både nå os selv og hinanden.

Vision for fremtidens by: Fremtidens by er et sted, hvor der er plads til alle. Et sted hvor vi kan samles i byens små åndehuller og blive klogere. En by uden grænser og uden filter.

Foto: Apperaat, www.apperaat.com

Details

Date:
17/09/2017
Time:
14:30 - 17:00
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Helene Bak
%d bloggers like this: