Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Samtalesalon om psykisk sårbarhed

14/06/2017 @ 16:30 - 18:00

Gratis entre

Hvad er psykisk sårbarhed? Dette er et spørgsmål, der fylder meget i mange menneskers liv – særligt hos unge og i samfundsdebatten. Til denne samtalesalon skal vi tale nysgerrigt og åbent sammen om psykisk sårbarhed. Målet er ikke at blive enige eller nå en konklusion men at blive klogere sammen for måske at blive bedre til at sætte ord på psykisk sårbarhed – og også at spørge ind til den hos andre.

Vision for bæredygtige fremtider: Bæredygtighed associeres oftest med balance og kredsløb men kan også ses som evnen til at bære vægten af noget. Dette noget kan for eksempel være psykisk sårbarhed, som i dag er en af samfundets store sociale og politiske udfordringer og er med til at true den sociale bæredygtighed. Social bæredygtighed opstår i relationen mellem mennesker, og det er her, vi får muligheden for at bære og blive båret af hinanden.

Ligeværd og tillid er forudsætninger for bæredygtige relationer, hvori der kan opstå en oplevelse af at blive værdsat og anerkendt som individ og derved gives mulighed for at bidrage til samfundet og fællesskabet. SIND Ungdom Aarhus har en vision om en socialt bæredygtig fremtid med plads til forskellighed, medbestemmelse og gensidig værdsættelse. Vi tror på, at dette kan ske gennem samvær i fællesskaber, hvor vi møder hinanden med forståelse, respekt og anerkendelse. Vi ønsker en fremtid, hvori vi tør bære hinandens sårbarheder og give andre mulighed for at bære vores. Vi tror også på, at oplevelsen af at have værdi som menneske er en forudsætning for miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Først når man føler sig værdifuld som menneske, kan man begynde at tage ansvar for sig selv, for andre og for samfundet.

Vision for fremtidens by: Vi har en vision om et mere rummeligt og fællesskabsorienteret samfund for psykisk sårbare unge. Behovet for rummelighed og fællesskab opstår, fordi psykisk sårbare unge i mange situationer befinder sig i sammenhænge, hvor de ekskluderes.

Rum afspejler værdier og fordomme og skaber derfor grænser og rammer for de fællesskaber, vi som mennesker er en del af. Fysiske rum kan dermed være med til at opretholde de strukturer, der skaber en kløft mellem os og dem. De robuste og de sårbare. De normale og de anderledes. Vi ønsker en fremtidens by med mere rummelige rum. Rummelighed betyder dog ikke total grænseløshed. Vi har brug for grænser og rammer, ikke mindst hvis vi skal kunne udfordre de ekskluderende strukturer og skabe nye rum med plads til forskellighed. Men der er brug for italesættelse af de eksisterende rum, og vi vil være med til at udfordre disse.

Vi har en vision om en fremtidens by, hvor vi sammen i dialog kan give byens rum betydning og sikre, at der er et sted, hvor alle føler sig velkomne.

Details

Date:
14/06/2017
Time:
16:30 - 18:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

SIND Ungdom Aarhus
%d bloggers like this: