Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MoBibliotek – designet og skabt med borgerne!

31/10/2017 @ 12:45 - 16:30

Kom og hør fortællingen om Mobilioteket – et mobilt bibliotek, designet med og for borgere. Mobiblioteket tager biblioteket ud af matriklen, ud i byrummet og tæt på menneskers hverdag. I halvandet år er vi draget ud med cykelbibliotek og tuktuk-bibliotek for at lære om, hvordan biblioteket kan give mening i folks liv, hvad de har brug for, og hvordan de har lyst til at være medskabere af fremtidens bibliotek. I processen er både svære vanebrud, en omstilling til åbne designprocesser, en masse øvelse i at skabe lokale relationer og samarbejder og en overgang fra bibliotek som noget der er til Bibliotek, som noget vi gør sammen.

Hør Thomas Vovemod skyde det hele i gang med en talk om værdien af at gøre noget helt andet, end det man plejer. Derefter vil Louise Fabian fortælle om åbne designprocesser og samskabelse, Sidsel Bech-Pedersen om design Thinking og til sidst MoBibberne, der vil fortælle om arbejdet med Mobiblioteket. Til sut kan du være med til en åben evaluering af Mobiblioteket.

Vision for bæredygtige fremtider: Bibliotek er bæredygtigt! Klimamæssigt, socialt og økonomisk.

Biblioteker er verdens ældste genbrugscentraler – platforme for deleri, for deltagelse, for sammenhængskraft. Biblioteker er fristeder, hvor adgangen til kultur, oplevelse og læring er fri og lige. Hvis biblioteker skal spille en stærk rolle i fremtiden fællesskab, skal deres indhold, rolle og udformning gentænkes og samskabes med borgere – og med mange flere og andre borgere end de brugere, vi har i dag. Kun sådan kan biblioteker forblive relevante, nødvendige og bæredygtige.

Vision for fremtidens by: Vi drømmer om en by, hvor det er borgerne, der tager initiativet! En grøn by, hvor fællesskabet blomstrer. Hvor det er let at deltage, bidrage og skabe, og hvor fælles institutioner som fx biblioteker er bæredygtige platforme, der sænker barriererne for deltagelse, understøtter fællesskabet, gør skønhed, oplevelser og ansvar til noget, vi deler og giver mulighed for medskabelse.

Vi gør opmærksom på, at det er koldt i domen på denne tid af året – medbring varmt tøj.

Details

Date:
31/10/2017
Time:
12:45 - 16:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: