Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Koncert: Sūraja x Ane Monsrud (NO)

06/10/2017 @ 20:00 - 23:00

 

6. oktober 2017 vil Sūraja og norske Ane Monsrud præsentere deres musik i Dome of Visions smukke rum. De to bands vil denne aften give hvert deres bud på en koncertoplevelse i et anderledes format, hvor by og rum bliver centrum for den spirende unge kreativitet.

Dørene åbner kl. 20.00

Koncertstart kl. 21.00

Husk varmt tøj – domen er kold på denne tid af året.
_____________________________________________________________________
* SŪRAJA *
For halvandet år siden gik Mattias Søndergaard, Karl Emil Pedersen, Lasse Vistisen og Julie Boda sammen med et fælles mål om at skabe musik, hvor en nysgerrig og improvisatorisk tilgang til musikken var essentiel.

De fire unge musikere spiller drømmende alternativ rock. Ambiente lydflader og eksperimenterende trommespil danner grundlag for Sūrajas lyd, mens Julie Bodas sjælfulde vokal bliver et bærende element i det atmosfæriske lydunivers. Bandet har skrevet musikken i fællesskab, hvortil hver af de fire medlemmers forskellige musikalske baggrunde er blevet forenet i ét stærkt samlet udtryk.

_____________________________________________________________________
* ANE MONSRUD *
“Monsrud kan beskrives som Susanne Sundførs lillesøster, der har lyttet til jazzplader i stedet for synthpop” -Amanda Olsen, Bands Of Tomorrow. Norske Ane Monsrud er EP aktuell med “Mysterious Connections”. Den 23 år gamle sangskriver vokste opp på “Ghetto Skjetten” øst for Oslo, og har sterke røtter i den norske sound med artister som Ane Brun, Thomas Dybdahl og Susanne Sundfør. De elektroniske elementer har oppstått med stor inspirasjon fra Gundelach og Sigur Rós, og anmeldere har nevnt Efterklang som sterk synonym til hennes musikk.

Monsrud’s musikk kan defineres som alternativ nordisk popmusikk og lydbildet er en kontrastfull blanding mellom organisk og elektronisk sound. Ane inviterer med sitt sterke lyriske univers, lyttere inn i alt fra hverdagens tankemylder til filosofiske og eksistensielle spørsmål. Musikkens oppfyller sin egen form med bevisste og originale retningsvalg som bryter med kommersiell pop struktur.

“Mysterious Connections” er en samlet EP på 7 numre hvor vær sang har sin egen historie. De gjenspeiler en rekke personlige historier fra virkeligheten, hvor EPens røde tråd kommer av at musikken ble skrevet på samme tid: en mørk, kald og lang vinter. Musikken sikter etter ærlighet, nærvær og originalitet. Lyrikken komplimenteres av en intim lydmur med produsenten Torben Jensen bak laptopen.
_____________________________________________________________________

Vision for bæredygtige fremtider: Sūraja har en overbevisning om, at ved at arbejde på tværs kunstarter kan vi sammen skabe en mere bæredygtig fremtid af kulturlivet.

Sūraja havde ved sin debutkoncert i København et stærkt samarbejde med lysdesigner Anna Louise Kragelund som, i samspil med KoncertKirkens smukke rum, skabte rammerne for en visuel og levende helhedsoplevelse for bandets debutkoncert. Når forskellige kunstarter arbejder sammen på den måde, skaber det særlige oplevelser for kunstnere såvel som publikum og giver rum og plads til ny inspiration hos alle.

Når Dome of Visions danner grundlag for disse samarbejder er den med til at støtte op om en bæredygtig fremtid i kulturlivet. Sūraja tror på at skabe en unik koncertoplevelse for sit publikum denne aften, hvor samspillet mellem musikken og domens rum vil skabe nye nuancer af begge.

Vision for fremtidens by: Sūraja håber at kunne være med til at bidrage til det eksperimenterende rum, hvor vi sætter os selv og hinanden på prøve og tør tænke i nye baner. Vi skal bruge hinanden til at blive ved med at udvikle os og vores kreativitet. Sūraja håber at kunne være med til at inspirere og opfordre til nye samarbejder på kryds og tværs, og særligt i en by som Aarhus, som har så mange nye unge eksperimenterende kunstnere.

Details

Date:
06/10/2017
Time:
20:00 - 23:00
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Suraja
%d bloggers like this: