Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hvalfugl + Hymnis – Mørkekoncert i Dome of Visions

14/07/2017 @ 22:30

Gratis entre

Jazzfestivalen skydes i gang med mørkekoncert i Dome of Visions, hvor de to bands Hymnis og Hvalfugl spiller koncert.

Kom til en speciel lyttekoncert efter solen er gået ned.

Hymnis:
Bandet Hymnis kombinerer nordens traditionelle salmer og viser med det jazzede lydunivers, hvorved sangene får et nyt format, men stadig beholder deres originale udtryk. I et harmonisk og rytmisk eksperimenterende univers får de gamle danske sange, vi alle kender så godt, en helt ny lyd. Du får mulighed for at opleve sangene arrangeret til en ny besætning og sound spillet af fire unge, dygtige jazzmusikere!

Link til bandets facebook-side: https://www.facebook.com/hymnismusik/
Link til musik: https://www.facebook.com/pg/hymnismusik/videos/

Lineup:
Johannes Bohn – trommer
Thorbjørn Stefansson – kontrabas
Jakob Lundø – klaver
Jascha Briand – guitar

Hvalfugl:
Ørefængende melodier i smukke arrangementer. Drøm dig væk i en salighedsrus, når Hvalfugl byder dig ind i deres smukke univers, hvor fortællinger fra skandinaviens oldgamle musiktradition bliver forenet med lyden af den moderne ”nordiske tone”.

I krydsningen mellem det let flyvende og det store tunge finder vi folkemusik trioen Hvalfugl. Et band der igennem skønne melodier inspirerede fra både den danske og svenske folkemusik tradition har skabt deres helt eget unikke lydunivers. I dette univers kan solen skinne fra en skyfri sommerhimmel, eller regnen kan dryppe fra en mørkegrå novembersky. Hvalfugls originale kompositioner er både smukke og melankolske, og fremkalder fra første nummer en intim atmosfære i det rum hvori de spiller.

Fokus på ”folk” i folkemusik
Selvom musikken er instrumental, er det meget nemt at føle sig lukket ind i Hvalfugls univers. Den primære inspiration kommer fra de danske og svenske folkemusik traditioner, der går mange år tilbage i tiden. Dengang blev melodierne skrevet i det øjemed, at de skulle kunne videreføres hurtigt og nemt gennem sang og spil. Af den grund blev typisk de stærkeste og mest genkendelige melodier oftest dem der overlevede længst. I Hvalfugl gælder dette samme princip, at melodierne skal være så umiddelbare og forståelige, så enhver der hører dem, musikkender eller ej, bliver grebet af dem.

Første album klar
I januar 2017 var Hvalfugl i studiet og indspille 12 numre til hvad der til sommer bliver deres første CD. CD’en hedder By, og det gennemgående tema drejer sig om forskellige verdener der mødes under samme tag.

Oplev titelnummeret til det kommende album: By.
https://www.youtube.com/watch?v=hdT3rjMfuH8

Følg orkesteret på facebook eller soundcloud.
https://www.facebook.com/hvalfugl.dk
https://soundcloud.com/hvalfugl

Lineup:
Jeppe Lavsen (guitar)
Anders Juel Bomholt (kontrabas)
Jonathan Fjord Bredholt (piano, harmonium)

Vision for bæredygtige fremtider: At lytte mere. Hverdagen er ofte utrolig lang og fyldt til randen med information. Der er altid mange ting at tage stilling til, eller forholde sig til. Vi tror at det er sundt at man nogle gange lukker øjnene og lytter.

Vision for fremtidens by: Et byliv med mindre larm, mindre ligegyldig information og mere fokus på at lytte. Mere fokus på at lytte til hinanden, og dermed få en bredere forståelse for andre og deres holdninger. Også selvom de ikke stemmer overens med ens egne. Mere fokus på at lytte med åbenhed.

Details

Date:
14/07/2017
Time:
22:30
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: