Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Håndstand med Hunter

11/01/2018 @ 17:00 - 20:00

Dette er en tre-timers workshop i håndstand med Peter Hunter. Deltagelse forudsætter ikke en donation og er gratis, men eventet er dedikeret til dit carbon-fodspor, hvor en eventuel donation er carbon-prisen på en eller flere af dine sidste fly-rejser på http://zeromission.myclimate.org/en/flight_calculators/new

Hvorfor skal du komme til denne workshop?

Der er ikke en skat eller afgifter på carbon. Næsten ingen priser tager højde for alle produktets konsekvenser. Det koster penge at passe på naturen. En kropslig parallel til dette er, at vores samfund ikke lægger op til en kropsliggjort eksistens. Der er et væld af forsøg på at redde kroppen fra sygdom og smerte hurtigst muligt og mest effektivt, så vi kan komme tilbage til at leve fra hovedet. Men det koster tid og tilstedeværelse at passe på sin krop.

Med dette udgangspunkt skal vi mødes og udfordre vores kroppe med balance. Med tre timer vil vi have tid til at lege, øge vores smidighed og træne vores styrke, balance og reflektion. Mere uddybende vil vi varme op dynamisk og sjovt. Så åbner vi de stiveste led op. Så blander vi balance og styrkeelementer i et forhold, så vi får udlevet dagens balancepotentiale samt gjort musklerne øre. Undervejs og til sidst vil der være nogle talte og skriftlige reflektionsøvelser, så tag en notesbog med! Idéen er at kultivere en attitude, der fordrer fuld glæde ved at opleve kroppen i stilstand og bevægelse, i balance og fald, i grimasseindgydende anstrengelse og rolig vejtrækning. En rummelighed over for modsætningerne i vores samfund, vores kropspraksis og vores ambitioner.

Arrangeret af Peter Hunter
[peterhunter.dk] Vision for bæredygtige fremtider: FSC- og MSC-mærket for hhv. bæredygtig skovdrift og fiskeri, har som et krav til producenter, at bestanden, der høstes fra, skal kunne høstes fra for evigt. Man må altså ikke hakke træer ned eller fange fisk i et omfang, så den pågældende population af levende organismer uddør. At dette princip er en “ekstra feature” ved et produkt, som man skal betale flere penge for end ellers, er et grundlæggende symptom på vores kulturs mangel på bæredygtighed. Selvfølgelig skal alle ressourcer behandles på en måde, så de ikke forsvinder! Hvis man er uenig i dette, fortæller man om sig selv, at ens tidshorisont er kortere, end den burde være. Uanset om motivet for uenigheden er profit eller andre indvendinger, så vil både profit og alle andre goder, der udspringer fra vores klodes ressourcer kun kunne opretholdes over tid, hvis det ovenstående princip respekteres. Så selv hvis man KUN havde profit for øje, ville man rationelt set optimere sin totale fortjeneste over tid mest muligt ved at sikre sine ressourcer i fremtiden.

Min vision for bæredygtighed er, at alle produkter respekterer princippet om, at de skal kunne produceres for evigt.

Vision for fremtidens by: At ren energi flyder igennem byen som det rene vand ud af vores haner. At menneskemængderne bevæger sig igennem byen ved egen, mekanisk kraft i gang og på cykel som klodens mobile organismer altid har gjort. At visdom og ærlighed præger vores tidsprioritering, og at gode beslutninger er nemme at tage. At skærmene fylder mindre…

Details

Date:
11/01/2018
Time:
17:00 - 20:00
Event Categories:
, ,
Event Tags:
,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Peter Hunter
%d bloggers like this: