Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

GoGreenWithAarhus Climathon

17/02/2017 @ 13:30 - 18:00

GoGreenWithAarhus arrangerer i samarbejde med Climate KIC Nordic en 24 timers climathon, hvor studerende, iværksættere og SMV’er inviteres til at arbejde med intensivt med udvikling af løsninger, produkter der kan medvirke til udviklingen af et mere bæredygtigt samfund.

Vision for bæredygtige fremtider: Vores samfund, som vi kender det i dag, er indrettet med brug af fossile brændsler i næsten alt. Derfor kræver det en gennemgribende transformation af samfundet – og Aarhus – for at stoppe udledningen af CO2.

I 2015 vedtog FN for første gang en række fælles verdensmål, der skal sætte retningen for en bæredygtig udvikling, som skal sikre en bæredygtig forvaltning af jorden. De vedtog også et mål om en temperaturstigning under 1,5 grader. Målet følges op af regionale og nationale mål. I Danmark har vi således et mål om at være et lav-emissions-samfund i 2050.

Byrådet vedtog i 2007, at Aarhus skulle deltage aktivt i indsatsen for at nedbringe CO2-udledningen og satte et mål om CO2-neutalitet i 2030.

At forfølge dette mål kræver en strategisk indsats og løbende opfølgning. Derfor har kommunen siden 2007 arbejdet efter en række klimaplaner, der hver især har bragt samfundet tættere på målet.

I de første klimaplaner var fokus på at opgøre CO2-udledningen i Aarhus og finde den rigtige metode at måle på. Senere kom fokus på opbyggelse af partnerskaber med erhvervslivet og fokus på kommunens egen mulighed for igennem investeringer at flytte på nogle af de områder, hvor kommunen har direkte indflydelse på CO2-udledningen. F.eks. med omlægning af fjernvarmen og renovering af egne bygninger.

De næste skridt kræver i endnu højere grad en bred folkelig bevægelse, da den resterende CO2-udledning kommer fra kilder, hvor kommunen ikke har direkte indflydelse. De kommende indsatser er afhængige af at borgere og erhvervsliv træffer aktive valg og er med til at drive omstillingen. Byrådet er igang med at vedtage en ny klimaplan, som skal dække perioden 2062-2020, og som arbejder med ovenstående udfordringer.

gogreenwithaarhus.dk kan du følge de konkrete projekter, der understøtter kommunens klimadagsorden.

Details

Date:
17/02/2017
Time:
13:30 - 18:00
Event Category:
%d bloggers like this: