Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Foredrag: Seksuel vold under kærlighedens slør

17/10/2017 @ 19:00 - 21:30

Jeg vil gerne tale med jer om seksuel vold. Den vold, som udspiller sig i det intime, seksuelle rum – og som rammer os, når vi er allermest blottede og sårbare.

Seksuel vold er alvorligt. Udsættes man for seksuel vold, så involverer det ofte en oplevelse af et ultimativt tab af kontrol. Når vi rammes på vores seksualitet, så rammes vi på vores allermest sårbare og intime selv – kropsligt og sjæleligt. 

Og hvad nu hvis udøveren af denne vold ovenikøbet er det menneske, vi elsker – det menneske, vi har lukket ind i vores allermest intime? Dét vil jeg gerne tale med jer om. 

Mit oplæg vil bestå af tre dele:
1. Hvordan seksuel vold kan komme til udtryk i intime relationer
2. Hvilke konsekvenser det kan have at blive udsat for denne form for vold
3. Mulighederne for at genvinde sin krop, lyst og seksualitet efter seksuel vold 

Dome of Visions danner rammen for arrangementet. Den gennemsigtige kuppel virker omfavnende og udgør på den måde en tryg oase midt i en kaotisk og kompleks verden. Samtidig skaber den med sin gennemsigtighed en åbning ud til denne verden. Det er et rum, som stimulerer sanserne med sine naturlige dufte og visuelle udtryk. Det sanselige, de bløde og runde former, åbenheden – er på mange måder indbegrebet af den kvindelige seksualitet. Og det er netop gennem det sanselige, at vi kan finde tilbage til vores krop, lyst og seksualitet efter vold, krænkelser og overgreb. Domens gennemsigtighed inviterer os endvidere til at tænke ud over os selv, og kan fungere som en visuel metafor for, at den tilstand af afkobling fra sig selv og verden – man kan føle sig fastlåst i efter at have været udsat for seksuel vold – ikke er uden åbninger. Der er en vej tilbage til sig selv, andre mennesker og verden. På den måde udgør Dome of Visions den perfekte ramme for det tema, jeg gerne vil sætte fokus på og tale med jer om. 

Jeg inviterer jer med ind i dette rum, og så håber jeg, at I vil være med til at skabe et trygt rum, hvor der er plads til at dele oplevelser og refleksioner om et sårbart emne. Tag et varmt tæppe under armen og kom med åbenhed, nysgerrighed og medfølelse. Du behøver ikke dele, du kan også bare lytte. 

Det koster ingenting at deltage.

Baggrund:

Camilla Dremark er uddannet sexolog og arbejder til daglig som leder af Exitcirklen i Aarhus. Exitcirklen tilbyder bl.a. gratis samtalegrupper for kvinder, der er eller har været udsat for psykisk vold.

Vision for bæredygtige fremtider og for fremtidens by: Min vision for fremtidens by er en by, hvor natur og kultur blandes i byens rum og aktiviteter. En by, som stimulerer sanserne. En by med mange grønne oaser og åndehuller. En by med rum til nærvær og gode samtaler på tværs. En by, hvis bymidte er fri for biler. En by, hvor man kan trække vejret frit. En by, som udvider ens horisont. En by, som inspirerer dens borgere til at bidrage til fællesskabet. En by, hvor man passer på hinanden. En by, hvor rummelighed, respekt, lighed og fællesskab er bærende værdier.”

Details

Date:
17/10/2017
Time:
19:00 - 21:30
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Camilla Dremark
%d bloggers like this: