Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Byøkologiske kredsløb: Skovhaver og flerårige grøntsager

14/05/2017 @ 11:00 - 15:00

Denne workshop hænger sammen med eventet, Byøkologiske kredsløb: Dyrkning i byens mellemrum afholdt den 19. marts. Her designede vi nogle bede uden for Dome of Visions og begyndte at plante træer, buske og enkelte flerårige grøntsager.
Idag vil vi kigge nærmere på to centrale emner, der er relevante for opbygningen af bedene:

Skovhaven: Med inspiration i skovens økologi kan vi lave et dyrkningssystem, der i høj grad passer sig selv. Erstatter vi skovens forskellige lag med primært spiselige træer, buske, planter og bunddække kan vi få rigtig meget mad ud af lidt plads.

Flerårige grøntsager: I et dyrkningssystem som skovhaven spiller flerårige grøntsager en stor rolle, hvor alle lag består af flerårige planter. Det er dog ikke alle flerårige planter, der egner sig til at stå i en skovhave. Dette kigger vi nærmere på. Og så skal vi lære en masse nye planter at kende.

Vi slutter dagen af med at plante flerårige spiselige planter ud i bedene – med udgangspunkt i tidligere designs.

Vision for bæredygtige fremtider: Min vision for en bæredygtig fremtid er mindre centralisering, flere lokalsamfund, bedre forbindelse til naturen og hinanden samt friske grøntsager.

Vision for fremtidens by: Jeg forestiller mig en by som leder ressourcer tilbage til det opland, der teoretisk set kunne producere fødevarer, el, varme, byggematerialer og andre produkter til byens borgere, således at byen indgår i et økologisk kredsløb, hvor affald er ikke-eksisterende. Desuden er mit håb at fødevareproduktion kan blive en af byens funktioner – om ikke blot for den bevidsthedsskabende effekt.

Details

Date:
14/05/2017
Time:
11:00 - 15:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: