Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BYNATUR – paneldebat

29/08/2017 @ 18:30 - 21:00

Aarhus Festuge og tegnestuen SLA har indgået aftale om et treårigt strategisk samarbejde. Under temaet ’Bridging’ bygges der bro på tværs af kunstarter, mellem bydele, alder, viden, interesser, genrer og oplevelser, mellem det velkendte og det foranderlige. Målet er en nytænkende og konstruktiv 1:1 dialog om udviklingen af Aarhus med mennesket og naturen i centrum.

Sammen sætter vi i år grøn byudvikling på dagsordenen, når vi inviterer til paneldebatten BYNATUR og installerer et vandfald på Vesterbro Torv. BYNATUR fortsætter den dialog om Aarhus’ udvikling, som Vesterbrofaldet på Vesterbro Torv har igangsat.

Tag med og bliv klogere på hvordan man på harmonisk vis kan skabe balance mellem byens talrige byggeprojekter og naturen, så der skabes grobund for en grøn og medskabende velfærdsby. Debatten vil ligge i spændingsfeltet mellem arkitektur, kunst og natur, og der skal debatteres, hvordan man kan udvikle en særlig aarhusiansk udgave af bynatur, der bygger bro mellem det groede og det byggede miljø.

Vi samler tre skarpe talere og sætter en spændende debat i gang anført af Boris Brorman Jensen, arkitekt, konsulent og medkurator på det danske bidrag til Arkitekturbiennalen i Venedig 2016. Du kan møde:

> Stig L. Andersson, landskabsarkitekt og stifter af tegnestuen SLA, som står bag Vesterbrofaldet. SLA har gjort en dyd ud af at skabe moderne, tilpasningsdygtige byer gennem innovativ brug af natur, design, bæredygtighed og teknologi.

> Erlend Høyersten, museumsdirektør på kunstmuseet ARoS. ARoS er netop aktuel med triennalen THE GARDEN – End of Times, Beginning of Times, som tematiserer menneskets sameksistens med og syn på naturen.

> Henrik Sell, vicedirektør og formidlingschef ved Naturhistorisk Museum, der arbejder med at give dyrene og naturen plads i byen og har i 2017 blandt andet fokus på at gentænke byen som levested for både mennesker og dyr.

Vision for bæredygtige fremtider: Med BYNATUR ønsker Aarhus Festuge og SLA at give et konstruktivt bidrag til dialogen om, hvordan man sikrer en bæredygtig fremtid for Aarhus, hvor både naturen og kulturen står stærkt.

Vision for fremtidens by: Aarhus Festuge og SLA tror på, at kulturen og naturen spiller en central rolle i fremtidens by. I fremtidens by har borgerne lyst til at bidrage til byen, kulturen og udviklingen, fordi Aarhus Festuge er deres festuge. I fremtidens by bliver der udført byudvikling og byggeri af høj kvalitet i samspil med det omgivende landskab.

Details

Date:
29/08/2017
Time:
18:30 - 21:00
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: