Endnu en pris til Dome of Visions

I september modtog arkitekterne bag Dome of Visions, Benny Jepsen og Kristoffer Tejlgaard , den aarhusianske Stadsarkitektens Særpris 2013 for midlertidig Arkitektur.

Og nu har arkitekterne, Dome of Visions og NCC modtaget endnu et anerkendende skulderklap.

Denne gang er det den europæiske organisation, EPSE, som har valgt at tildele Dome of Visions en ærefuld andenplads i kategorien ”Bæredygtighed”.

I begrundelsen for hæderen hedder det bl.a., at Dome of Vision med sin særlige konstruktion udfordrer materialevalget i hele byggeindustrien, og at domen ved at fokusere på netop bæredygtighedsaspektet anviser nye veje, når det drejer sig om energiforbrug og design. EPSE fremhæver, at Dome of Visions tilmed er et videnskabeligt eksperiment, og at domen med et solidt kulturelt indhold tilfører byen et nyt og anderledes kulturelt center.  

EPSE (European Polycarbonate Sheet Extruders) er en sammenslutning af Europas førende polycarbonatproducenter, og blandt de øvrige modtagere af EPSEs 2013-priser kan nævnes Lamborghinis PROTOSHOP, indgangspartiet til Grotte de Salamandre og Estadio Nacional Brasilia (VM i fordbold 2014).

Tekst: Søren Egert