Bevægelse og bæredygtighed i byen

Ny kampagne skudt i gang.

DoV-NXT-Mobilitet_9120-LR

DoV-NXT-Mobilitet_9296-LR

København er i hele 2014 Europas Grønne Hovedstad, og under fællesbetegnelsen Sharing Copenhagen vrimler det med tilbud om oplevelser til byens brugere og gæster. Seneste skud på stammen er de såkaldte Mobility Days. Ved et åbningsarrangement 20. august 2014 i Dome of Visions blev dagene præsenteret nærmere.

Du kan fx komme til svajerløb, deltage i guidede cykelture og høre om citylogistik i hovedstaden.

Dertil kommer konferencer og masterclasses, og du kan læse mange flere detaljer på www.sharingcopenhagen.dk

 

Vækst, livskvalitet og miljø

DoV-NXT-Mobilitet_9105-LR

Mobility Days er i høj grad præget af, at mange og vidt forskellige interessenter har fundet sammen om at give dagene et udfordrende indhold, og for Pernille Andersen, adm. dir. i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, var det netop det brede samarbejde, der blev understreget i hendes velkomstord til Mobile Days.

-Stedet her hvor vi står, Dome of Visions, er et eksempel på den opbakning og det engagement, som partnerne i Sharing Copenhagen har vist hele året, og som gør det til en fornøjelse at være administrerende direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen, sagde hun.

-En af grundene til, at København har vundet titlen som Europas grønne hovedstad, er, at vi er gode til at kombinere miljø og livskvalitet med vækst. Men også at vi er gode til at samarbejde om nye innovative løsninger på fælles udfordringer. Og det synes jeg i allerhøjeste grads afspejles i den måde, vi har samarbejdet på i forbindelse med Mobile Days, understregede hun.

 

Paraplyen

DoV-NXT-Mobilitet_9188-LR

Tanja Ballhorn Provstgaard er projektleder på Mobility Days, og hun hæfter sig ved, at ideerne stod i kø, da Mobile Days blev planlagt

-Da vi brainstormede, kom der et utal af ideer, og når vi så efterfølgende er i stand til at gennemføre op imod 20 pct. af ideerne, er det jo fantastisk. Ser man fx på ugerne 35 og 36, bugner kalenderen af arrangementer, siger Tanja Ballhorn Provstgaard.

Hun er optaget af, at de mange ideer, der har været i spil til Mobility Days, måske kan blive ført ud i livet på et senere tidspunkt.

DoV-NXT-Mobilitet_9326-LR

DoV-NXT-Mobilitet_9253-LR

Tekst: Søren Egert
Foto: Stine Skøtt Olesen / NXT