Yoga i domen – nye møder opstår

Lørdag eftermiddag er 50 forventningsfulde mænd og kvinder klar til yoga under domens kuppel. Forårssolen varmer godt i det smukke drivhus, og de mange måtter lyser op på asfalten i forskellige farver og udformninger.

yoga domen

Simon Vittus inviterer til fordybelse gennem krop, sind og hjerte. Han beskriver workshoppen med disse ord: “At dyrke yoga og meditation i en bygning som Dome of Visions kan således skabe en anden og dybere effekt, end man er vant til. Dome of Visions er desuden ramme for tre principper, som går hånd i hånd med de principper, undervisningen i yoga og meditation baserer sig på: Æstetik/sanselighed, bæredygtighed og en kulturel livfuldhed. Vi glæder os til at sætte disse principper sammen til en helhed: Den sansende krop, der i yogaen bevæger sig i det æstetiske rum. Og sindet, der ligeledes kan åbne sig mere qua højloftet-heden i domen. Hjertet, der smager på det kreative og det bæredygtige.”

yoga domen

yoga domen

På det røde tæppe sidder Kiku Day. Stille og ærbødigt begynder hun at spille på sin japanske sakuhache fløjte. Stillehavets smukke toner blander sig melankolsk med solens stråler og det fælles åndedræt, der efterhånden løfter domen i takt. Ind og ud, ud og ind. Fordybelsen spejles i deres ansigter, og kun Simons rolige stemme guider til de mange positions.

Udenfor går folk tur. De stopper op og diskuterer den spændende dome. Hvad mon de foretager sig derinde? Der er plads til et hurtigt hvil og en øl ved de nye plantekasser. Forårsvarme gør godt. Cyklen bliver parkeret, og der snakkes fortroligt ud over havet og ind mod havnen. En flok fritidsfiskere har også fundet vej til Pier 2. De står langs kanten og håber på, at aftensmaden indfinder sig i løbet af eftermiddagen.

Under domens kuppel fortsætter den fælles yoga-workshop. Åndedrættet er stadigvæk heftigt og koncentreret. Ind og ud, ud og ind. Der strækkes i par.  Nye møder opstår, og varmen tager til i drivhuset.

yoga domen

TEKST & FOTO: HELLE ARENSBAK