Visioner, teknologi og natur i en vild kombination

DoV-SMS-TedXaug2017-26-800w

Domen var mandag aften i festugen platform for arrangementet ”Wild Visions” – vilde visioner, organiseret af TEDxAarhus. Publikum var inviteret til en forsmag på, hvad der er i vente, når TEDx holder deres store konference senere på året i Aarhus under overskriften ”Into the Wild”. TEDx, som er en forkortelse for Technology, Entertainment og Design, arrangerer foredragsevents over hele verden med det formål at sprede gode ideer og inspirere gennem foredrag, der maksimalt varer 18 minutter. Med domens klatreplanter, eukalyptustræer og geodætiske træstruktur var naturen således til stede som en atmosfærisk ramme om de vilde visioner, som blev præsenteret af tre forskellige oplægsholdere.

DoV-SMS-TedXaug2017-6-800w

DoV-SMS-TedXaug2017-11-800w

Publikum blev klogere på, hvordan kunstneren Ulrik Myrtue arbejder med sin byrums- og skraldekunst, samt hvordan forsker Christina Jerne har oplevet græsrodsbevægelser i Italien etablere anti-mafia turisme. Desuden blev de også introduceret til Kenn Munk Nielsens hemmelige klub, hvor han og hans partner-in-crime introducerer leg som et redskab til at skabe sjovere, vildere og ikke mindst mere lærerige interaktioner i hverdagslivet. Ud over de spændende oplæg var der også mulighed for at lege videre med den hemmelige klub og få sig en stempeltatovering, nyde en pandekage ved domens udendørsareal eller få pulsen op ved at prøve et interaktivt hoppespil.

DoV-SMS-TedXaug2017-30-800w

DoV-SMS-TedXaug2017-25-800w

Der blev sluttet af i teknologiens tegn med en lydperformance af komponist og programmør Andreja Andric. Og der blev afviklet en lille konkurrence om et værk, kunstneren Ulrik Myrtue havde tegnet i løbet af dagen på overheadprojektor. Den heldige vinder af værket var den af publikummerne, som kunne præstere den mest vellykkede vildmandsimitation. Vild leg, vild kunst og vilde (lyd)systemer fyldte således domens rum den sidste halvdel af denne smukke augustaften.

DoV-SMS-TedXaug2017-43-800w

DoV-SMS-TedXaug2017-54-800w

TEKST og FOTO: SILJE MARIE SCHJØDT