Vilde dage med sanser og data

Vild Sans/Vild Data – et åbent byrumslaboratorium fyldte domen tre dage i november (22., 23. og 24.), og laboratoriet fungerede efter hensigten.

dov-hellearensbak-vildsans-d2-042lr -Det helt centrale i projektet er, hvordan vi kan måle folks oplevelser af byrummet ved at benytte os af forskellige metoder, siger dataforsker Thomas Bjørnsten fra Aarhus Universitet. Sammen med byrumskonsulent Thea Green og Lotus Lykke Skov, stifter af Sensescape, bearbejder han nu de data, der blev indsamlet under det tre dage lange projekt i  og omkring domen.

På sitet vildsansvilddata.dk vil man fra cirka 1. december kunne læse om resultaterne.

dov-hellearensbak-vildsans-d2-045lr

dov-hellearensbak-vildsans-d2-147lr

dov-hellearensbak-vildsans-d2-066lr

Fint samspil

Metoderne tæller både deltagernes håndskrevne betragtninger og udslagene fra de pulsmålere, som nogle af dem blev udstyret med, når de var på guidede ture i området tæt på domen.

 –Der var et meget fint samspil mellem deltagerne i laboratoriet og selve domen. Bygningens unikke placering egner sig fantastisk til et arrangement, der vil udforske byen og byudviklingen, siger Lotus Lykke Skov.

–Vi lægger dokumentation, indtryk og særlige glimt på sitet.

Vi har prøvet at få sansning og teknologi til at tale sammen, og laboratoriet har både givet svar på en række spørgsmål og stillet nogle nye, siger Lotus Lykke Skov.

dov-hellearensbak-vildsans-d2-164lr

dov-hellearensbak-vildsans-d1-48lr

Embodied Mapping Lab

Den italienske forsker og performancekunstner Allessandro Carboni deltog også i arrangementet, og under overskriften Embodied Mapping Lab introducerede han deltagerne til sit såkaldte EM Toolkit

dov-hellearensbak-vildsans-d1-19lr

dov-hellearensbak-vildsans-d1-62lr

dov-hellearensbak-vildsans-d1-82lr

Vild Sans/Vild Data er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Det Frie Forskningsråd samt Making Sense Of Data. 

Læs mere på www.vildsansvilddata.dk
dov-hellearensbak-vildsans-d3_050lr

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: HELLE ARENSBAK / Dome of Visions