Ung kvintet ryster liv i den gamle jazztradition

Tirsdag 18. juli havde Dome of Visions besøg af fem unge, lovende musikere i anledningen af sommerens Jazz Festival i Aarhus. De fem unge drenge er gået sammen om at ryste nyt liv i den gamle jazztradition. Jeg var forbi Dome of Visions for at fange lidt stemning fra koncerten, hvor solen skinnede hele dagen.

kvintet

Kvintet

-Med en helt klassisk besætning bestående af klaver, bas, trommer, sax og trompet beholder vi lyden fra pladerne men improviserer i nuet med nyere inspirationskilder i baghånden. Vi har valgt en bred vifte af numre, der stærkt repræsenterer jazztraditionen, og publikum er garanteret en ny og forfriskende musikalsk oplevelse, fortæller bandet.

Kvintet

-Idéen til koncerten opstod da jeg (Simon Balvig) vender tilbage til Aarhus efter et års studier på højt niveau i Sverige. Herefter fik jeg lyst til at samle en kvintet – både med folk jeg har spillet med, men også helt nye ansigter. Min gode ven Johannes Bohn (trommeslager), der nu er bosat i Aarhus, har hjulpet med at samle bandet, og vi har valgt toppen af det unge jazzmiljø. Nu vil vi bare gerne sprede god stemning under Aarhus Jazz Festival – og nå nye musikalske højder!, siger Simon Balvig, der spiller saxofon.

kvintet

Kvintet

kvintet

Kvintetten består af:
Simon Balvig – Saxofon
Niels Munk Petersen – Trompet
Dan Hjorth Jensen – Klaver
Philip Akrofi – Kontrabas
Johannes Bohn Christensen – Trommer

Vision: At holde liv i musikkulturen og dermed give inspiration til at skabe noget nyt ud fra viden om fortidens musikstrømninger.

FOTO: LUNA SIGNE HØRDUM