Udstilling: Min indre aktivist

 

Fredag den 3. februar kunne unge musikere og kunstnere fra Kulturentreprenør – KUU byde publikum velkomne til deres egen udstilling. Fredag morgen rykkede de mange unge ind og indtog domens rum med alverdens kunstværker fra installationer til vægkunst. De udstiller nemlig deres værker under temaet “Min indre aktivist, det jeg brænder for” hele weekenden. Mange af værkerne er site specifikke og er skabt til Dome of Visions.

-Dome of Visions er et oplagt udstillingssted for de studerendes værker, da det emmer af kreativitet, nytænkning og højt til himlen. “The sky is the limit”. Vi har, sidst Dome of Visions var i Aarhus, oplevet, at rummet forstærker den kunstneriske oplevelse på bedste vis, fortæller Anna Margrethe Andersen, kontaktperson på udstillingen.

Vision for fremtidens by
– KULTURENTREPRENØR har en vision om at skabe en uddannelse, der kan udvikle unge kunstnere og musikere, og give dem mod på at blive en aktiv del af det omliggende samfund. Vi har brug for unge til at skabe en bedre by og verden. KULTURENTREPRENØR er derfor en uddannelse, der skal udvikle unges kunstneriske og musiske virke gennem kulturelle projekter – og herigennem skabe liv og blive en aktiv del af det fremtidige samfund. Vores vision er at skabe et rum for unge at eksperimentere i og dermed bliver klogere på, hvilket specielt bidrag den enkelte kan give til verden.

Udstillingen i domen åbnede fredag den 3. februar, og værkerne vil være udstillet frem til søndag den 5. februar. Det er gratis. Domens åbningstider i weekenden: lørdag og søndag 10-18.

Kulturentreprenør er en ny uddannelse på Godsbanen i Aarhus. Uddannelsen har til formål at udvikle unge kunstneres og musikers virke, samtidig med at de får værktøjer og praktisk erfaring i forhold til at lave kulturelle projekter. Det er Aarhus Produktionsskole, der i samarbejde med Aarhus Business College står bag uddannelsen:

“Kulturentreprenør er for dig der ønsker at arbejde med projektarbejde, kultur, musik og billedkunst. Som studerende på Kulturentreprenør skal du vælge mellem to liner: Musik eller Kunst. Uddannelsen gør dig klar til at udvikle, planlægge og gennemføre projekter i samarbejde med et kreativt fællesskab. Du får desuden undervisning og mulighed for fordybelse inden for dit særlige fagområde – primært musik og billedkunst. Uddannelsen består af fire dele med fokus på følgende fire projekter: Musik- og kunstfestival, velgørenhed og bæredygtighed, kundeopgave samt selvvalgt projekt. Undervejs i din uddannelse får du indføring  i projektudvikling, sociale medier, økonomi, kommunikation, markedsføring, musik, kunst, antropologi, formidling, proces og projektledelse. Derudover skal du følge undervisningen i dansk og erhvervsøkonomi på D-niveau”
Læs mere om uddannelsen her

FOTO: HELLE ARENSBAK
TEKST: LUNA SIGNE HØRDUM