TRANSART @ Dome of Visions

kopenhagen magasin | AF KATHRINE BØRLIT 1011 2015

Weekendens TRANSART – en forsamling på tværs af arter bød på et tre dage langt udstillings- og projektforløb i Dome of Visions. Kopenhagen besøgte projektet, der var kurateret af Laboratorium for Æstetik og Økologi.

Dome of Visions
Søren Kierkegaard Plads, 1016 København K W: domeofvisions.dk
TRANSART – en forsamling på tværs af arter
Naja Ankarfeldt, Lisbeth Bank, Honey Biba Beckerlee, Laura Beloff, Adam Bencard, Karin Bolender, Beatriz da Costa, Eilsabeth Friis, Fugt, Fran Gallardo, Tue Greenfort, Donna Haraway & Paper Tiger Television, Johannes Heldén, Kathy High, Marie Højlund & Morten Riis, Natalie Jeremijenko, Eduardo Kac, Rosemary Lee, Ny Jord, Anna Maria Orru, Angela Rawlings, Asbjørn Skou, Morten Søndergaard
06.11.2015 – 08.11.2015

Dome of Visions er kendt som en alternativ bygningskonstruktion. Med dens anderledes materialer og drivhuslignende konstruktion eksperimenterer domet med løsninger på fremtidens klimaudfordringer f.eks. via ressource- og energioptimering. Dome of Visions har gennem tiden flyttet location, og lige nu er den beliggende på Søren Kierkegaards Plads, hvor den danner samlingspunkt for diverse kulturelle events, der alle på den ene eller anden måde rejser klimaspørgsmål – og i weekenden var det altså TRANSART – en forsamling på tværs af arter, der fandt sted i domen.

TRANSART – en forsamling på tværs af arter samlede kunstnere, kunstnergrupper, kunstneriske tiltag og fagfolk fra hele verden, der alle på hver deres måde centrerede deres projekter om spørgsmål som klimaforandringer, antropocæne forhold og menneskets etiske placering i naturmiljøet. Således blevTRANSART – en forsamling på tværs af arter i fredags skudt i gang, og med Dome of Visions som ramme for både udstilling og ambitiøst eventprogram blev det en weekend fyldt til randen med miljømæssige diskussioner og iscenesættelser. Dome of Visions var de perfekte omgivelser til sådan et projekt og medvirkede til at løfte konceptet til dets fuldkomne form.

Læs mere.