Træhøjden i Dome of Visions: seks meter…

Man kunne næsten mærke på planter, potter og krukker, at de så småt var kommet hjem igen, da Lene Christensen fra Barkholt Planteskole i Helsinge sammen med en god håndfuld hjælpere her sidst i marts 2014 bar et utal af vækster ind i Dome of Visions.

Vi taler bl.a. om: eucalyptustræer (højde: seks meter), rosmarin, fersken, nektarin, citron. Og oliventræet. 100 år har det på bagen, et klenodie i Dome of Visions.

Humlebier

-Rosmarin har vi valgt, fordi vi ønsker noget sanseligt i domens have.  Vi vil også gerne ha noget spiseligt ind i en byhave som denne, og så skal der være noget, der blomstrer. Humlebierne flyver jo allerede omkring inde i domen, og de skal bestøve frugttræerne og blåbærrene, siger Lene Christensen.

Vinteren igennem har væksterne holdt til på Gartneriet Rosengaarden i Smørum, hvor de har stået side om side med ligesindede, der også lige skulle ha overstået den danske vinter.

Fx et utal af planter fra Tivoli.

Tredje periode

-Vores planter har det godt. De får det endnu bedre i domen, når forårslyset og varmen slår igennem. Du kan sige, at planterne og træerne nu går ind i deres tredje dome-periode. Først var de på Krøyers Plads i sne og frost, så oplevede de en varm sommer på havnen i den nye bydel Aarhus Ø, og her på Søren Kierkegaards Plads midt i København ser det ud til, at rammerne for vækst også er i orden, siger Lene Christensen.