R. Buckminster Fuller

You can never learn less; you can only learn more!

tumblr_l300h3hjzA1qzfye6o1_1280

Buckminster Fuller Institue

Opfinder, arkitekt og fremtidsforsker Richard Buckminster ”Bucky” Fuller (1895 – 1983) var den industrielle designs James Brown. Hans arbejde er blevet samplet, efterlignet og brugt i utallige sammenhænge og hans mest berømte og brugte riff, er nok den geodætiske kuppel, som han ikke opfandt men patenterede, og som vi hylder med Dome of Visions.

Bucky var nærmest 100 år forud for sin tid og samlede på ideer og visioner og udviklede vanvittigt spektakulære bud på en bæredygtig fremtid, længe før dette begreb blev defineret. Han var besat af tanken om at designe det selvforsynende hus, og mange af hans løsninger ville være CO2 neutrale, hvis de blev virkeliggjort.

Efter at have deltaget i første verdenskrig som sømand i den amerikanske flåde og efter flere mindre og flygtige jobs, brugte han resten af sine dage på at besvare det spørgsmål, han stillede sig selv: Hvad kan én mand gøre for at gøre en forskel i verden? Han koncentrerede med tiden sit arbejde omkring måder at leve på, der kunne komme flest muligt mennesker til gode med brugen af færrest mulige ressourcer, og hans iderigdom førte ofte til ekstreme forslag, som gav ham en vis aura af den skøre videnskabsmand, hvilket passede ham udemærket.

I 1960 udklækkede han således planen om at bygge en dome, der ville overdække hele den centrale del af Manhatten. Det lyder langt ude, men kun til man tænker på, at vi er på vej ind i den anthropocene geologiske tidsalder, hvor mennesket er den kraft, der synligt forandrer jorden. Den jord som Bucky døbte Spaceship Earth!

Besøg The Buckminster Fuller Institute