Aktiver klima registreringer frem til 1/5 2016

Arkitektur

 

tech_forside

 

Domen er en kuppelformet bygning med en højde på 10,5 meter, det samme som et treetagers hus, og har med sine 21 meter i bredden et grundareal på 350 kvadratmeter.

Kuppelformen kaldes ofte for en DOME, og konstruktionen er opført på basis af ideer udtænkt af den amerikanske fremtidsforsker og arkitekt Buckminster Fuller. Han studerede minimalkonstruktioner, hvor den såkaldte geodætiske kuppel anvendes som ydre facadeløsning.

 

dome-fuld-str

Projektet skal undersøge og dokumentere fordelene ved at bygge og bo i en dome, der er et drivhus. Der vil blive opført et træhus i kuplen, og da dette hverken vil blive udsat for vind eller regn, kan det bygges med et minimum af ressourcer. Dome of Visions bliver derfor et forsøg på at inspirere til nye måder at bo på og har samtidigt til formål at indsamle data og finde nye veje til bæredygtigt byggeri og materialeforbrug.

 

domen-huset

Domen kan opføres på ca.14 dage og kan pilles ned lige så hurtigt. Fra marts til maj 2013 stod den på Krøyers Plads i København. Fra 26. juni til medio oktober 2013 stod den på Aarhus Havn. Fra april 2014 til vinteren 2015 står Domen på Søren Kierkegaards Plads i København, hvor den kommer til at huse debatter, kultur, udviklingsprojekter og konferencer, der sætter fokus på bæredygtigt byggeri og byliv. Projektet undersøger, hvordan vi blandt andet kan udvikle storbyerne i fremtiden, så vi imødekommer både dagligliv og klimamålsætninger. Studerende inden for arkitektur, ingeniørfaget, kultur- og kunstscenen får lejlighed til at følge projektet tæt, og domen vil i det hele taget udgøre en platform, hvor visioner i byggeriet kan blive vendt og drejet.

 

domen-huset2

Du kan følge programmet her på sitet og er velkommen til at besøge domen i åbningstiderne.