Stærke kræfter i Aarhus skaber nyt koncertsamarbejde

 

Rhytm of Art er et nyt og spændende samarbejde mellem Train, den nye ungdomsuddannelse, Kulturentreprenørerne – KUU, og Dome of Visions. Sammen med et up-coming band fra Aarhus skal projektet munde ud i en unik koncert oplevelse, hvor det visuelle og det auditive er i højsædet.

Projektet tager form på perron 3 på Godsbanen. Netop nu knokles der på livet løs for at blive klar til koncerten med samarbejdets første band, søskende trioen The New Family.

kUU1

KUU2

KUU3

Bandet og eleverne fra KUU har inden koncerten haft to møder. På første møde sporede eleverne sig ind på, hvem bandet er, og hvilke stemninger, de ønsker at skabe med deres musik. Derefter eksperimenteredes der med lydspor, installationer og andre kunstorienterede projekter, inden bandet og eleverne mødtes igen.  På andet møde præsenterede eleverne deres projekter, og bandet valgte hvilke ideer, de syntes, der skulle arbejdes videre med og til sidst blive en del af koncerten.

Oplevelsen med samarbejdet mellem The New Family og eleverne fra KUU beskrives af Anna Margrethe Andersen, lærer på KUU, som særdeles givende for begge parter. Bandet, der endnu ikke havde gjort sig de store tanker om deres visuelle udtryk, kom via hjælp og guidende spørgsmål fra eleverne tættere på de stemninger, de ønskede for koncertens visuelle udtryk. I processen blev The New Family mere bevidste om sig selv som band. Eleverne blev ligeledes udfordrede, da svarene på spørgsmålene efterfølgende skal omdannes til at skabe en koncert ud over det sædvanlige. Dog kan det allerede nu afsløres, at det bliver en intim og familiær oplevelse, hvor publikum inviteres ind i et univers præget af lejrbålsstemning og et strejf af uhygge.

Kom og se resultatet 16. marts kl. 20:00
Rhythm of Art x The New Family

TEKST: LAURA BENEDICTE PETERSEN
FOTO: ANNA MARGRETHE ANDERSEN