SPOT – en stjerne i domen

SPOT festival har med sine mere end 200 koncerter på fire dage til huse mange steder i Aarhus. Fredag aften var domen en smuk satellit for musikbranchens smeltedigel OFF SPOT. Celebration Records fra Odense og DevilDuck Records fra Hamborg præsenterede artister fra deres labels i det blomstrende væksthus.

Son of Caesar i DomenSPOT festival 2017 Foto af Helle Arensbak 

Son of Caesar i DomenSPOT festival 2017 Foto af Helle Arensbak

Son of Caesar i Domen SPOT festival 2017 Foto af Helle Arensbak

Første band på scenen var Son af Caesar med Peter Nørgaard Mathiasen up front. Gennem tre år har han arbejdet med den nye plade, som snart udkommer – også som vinyl. Normalt er han solo, men på SPOT stiller han op med et stort band.

 

På domens førstesal spises der en hurtig snack, inden koncerten begynder. Kærester og koner har hentet mad til de spændte musikanter. De står rundt om det lille cafébord, der er spækket med lækkerier. Krydrede flæskesvær og hjemmelavede chips med dip. Koncentrationen er til at føle på, og nervøsiteten sitrer.

 Få minutter før, der kaldes til start, samles bandet i en fælles krammer, og de sidste aftaler sendes af sted. Nu er det nu.

Son of Caesar i DomenSPOT festival 2017 Foto af Helle Arensbak

 

Son of Caesar i DomenSPOT festival 2017 Foto af Helle Arensbak

Mobilerne snurrer blandt publikum, og små bidder af koncerten sendes ud til den store verden eller gemmes som et godt minde. Der nynnes med, og de nærmeste kan allerede teksten. Bifaldet er hjerteligt og oprigtigt.

 

De udvalgte numre tages godt imod fra det fremmødte publikum, og det er en stolt og lettet forsanger, der kort efter koncertens afslutning fortæller om følelsen af at stå på scenen med det nye materiale.

–SPOT er jo en mulighed for at vise, hvad vi har holdt hemmeligt så længe, og det er stort at få responsen fra publikum, bliver der sagt.

 

Peter Nørgaard Mathiasen kigger sig omkring, mens han begynder at pakke guitaren og mikrofonen væk. Han har lutter roser til domens rum.

–Det er en vidunderlig kulisse, som vi har spillet i denne aften. Man er helt tæt på publikum herinde. Det burde jo være et permanent sted, som mange kan få glæde af, siger han.

 

Bandet pakker ned i en fart, da nye musikere står klar til at stille op og spille i håbet om et liv med musik.

 

TEKST/FOTO: HELLE ARENSBAK