Sangen gav Dome of Visions vinger

Der var tæt pakket i domen, da Stemmer Bygger Bro diverterede med hele tre af de dygtige kor- og vokalensembler, som Aarhus er så rig på.

SONO, Lyt & Aarhus Kammerkor tog 4. september 2018 publikum med på en musikalsk rundtur, som ifølge en af arrangørerne, Cæcilie Uhre Johansen, blev meget vellykket, fordi domen som koncertrum er unik.

–Fx er klassisk kormusik ofte forbundet til noget, der har med kirker at gøre. I domen synger man i et rum, der er anderledes, og alene det, at der også er en bar i rummet gør, at et par barrierer eller tre bliver brudt ned, siger hun.

–Vores mere overordnede projekt handler netop om at bringe korsang ind i nye rammer. Og det lykkedes i den grad i Dome of Visions, fortæller Cæcilie Uhre Johansen.

Hun tilføjer, at Stemmer Bygger Bro har store nordiske planer.

Store nordiske planer

–Vi vil næste år gerne gentage meget af det, der foregår under Aarhus Festuge i år. Og en nordisk variant ville være alle tiders. Arbejdstitlen er i hvert fald ambitiøs. Vi kalder det ”En million synger nordisk”.

Projektet Stemmer Bygger Bro siger om sig selv, at det udnytter og sætter fokus på sangens helt særlige potentiale til at skabe inkluderende fællesskaber og bygge bro mellem menneskers forskelligheder.

”Vi tror på, at når mennesker synger sammen, hører de sammen, og vi tror på, at mere kor- og fællessang kan bidrage til en fremtid, hvor mangfoldighed og forskellighed ses som en styrke frem for en udfordring.”

Sidste vers af hele projektets nyskrevne titelsang får det sidste ord:

Nye og gamle, der mødes i sange
og bliver et kor af utallige stemmer,
der synger om livet, vi deler i grunden
det pulsslag i byen, vi hver dag fornemmer
Når sprogene mødes i byen, kan nye ting gro,
så løfter vi livssangen sammen på stemmernes bro!

(Iben Krogsdal, 2018)

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: STINE SKØTT OLESEN / NXT