Politikerne svigter deres ansvar

Internationalt seminar i Dome of Visions.

 

Worldwatch Institute (WWI) valgte i år at præsentere udgivelsen ”State of the World 2014 – Governing for Sustainability” i Dome of Visions i København, og præsentationen 5. maj 2014 blev hjulpet på vej af Ed Groark, præsident i WWI, og Nathalie Girouard, koordinator på grøn-vækst-området i OECD.

WWI er et amerikansk baseret miljøforskningsinstitut, finansieret af private fonde og donationer fra enkeltpersoner.

WWIs europæiske direktør, danske Bo Normander:

-Mange steder i verden har politikerne ikke levet op til det ansvar, de har, når vi taler om de klimaforandringer, som er på vej, siger Bo Normander.

-Presset for at skabe forandringer på det bæredygtige felt vil komme nedefra. Det vil komme fra byer og ikke fra regeringer. I sig selv er København et eksempel på, at byer bliver grønnere, hvis græsrødderne er aktive, vurderer Bo Normander.

-Politikerne i en lang, lang række lande formår ikke at tilføre fx klimaforhandlingerne reelt indhold. I stedet focuserer politikere på økonomisk vækst og andre dagsordener, som menigmand i grunden ikke er optaget af. Millioner af mennesker er jo optaget af klimaforandringerne og bæredygtighed, men politikerne overser det tilsyneladende, konstaterer Bo Normander.

-Vi ser meget kritisk på, at der mange steder i verden er total mangel på den form for politisk lederskab, som man kan forvente, når vi taler om så alvorlige udfordringer, fx biodiversitet og bæredygtighed, siger Bo Normander.

Se mere på www.worldwatch.org