Nordiske Nætter i domen

Blæsten er forstummet udenfor, og midnattens faldende temperatur kan mærkes, mens de 70 fremmødte puster luftmadrassen op og spreder dynen godt ud under Dome of Visions mægtige kuppel.

Sleepover i Domes of VisionsSleepover i Domes of Visions

Næsen bliver en smule kold, men varmen findes hurtigt ved at ligge tæt, imens der lyttes til oplæg om klimakrisens poesi ved Louise Mønster fra Aalborg Universitet.

Det næste kvarter flyver afsted med poesiens monotone stemme fra aftenens unge digter. Linjerne raser afsted i skiftevis vrede og hæsblæsende underfundighed. Kærlighed, uforståenhed, samfundet, forkølet, ord der beretter om tanker, rod i relationerne, manden der sætter sig på en bænk og lukker øjnene.

Stemmen messer i mørket, og de missende mange øjne bliver sprækker blandt de sengeliggende.

Ånden er få grader fra at kunne ses, og midnatten er nær.

Sleepover i Domes of VisionsSleepover i Domes of VisionsSleepover i Domes of VisionsSleepover i Domes of Visions

Sovekoncerten toner frem i mørket under kuplen. I lyset fra baren brygges te og kaffe til natten.

Sleepover i Domes of Visions Sleepover i Domes of Visions

Sleepover i Domes of Visions

Den filmiske intro fremtryller den nordiske nat, og man kan næsten høre isen knase på kuplens tag. Syv timer senere er en cello inviteret med, og en stille morgen tager form. Folk vågner sagte, og der krammes i den kolde morgenluft. Mobilen tjekkes, og kroppe strækkes. Morgenmaden dufter skønt henne på baren, og den varme te og kaffe inviterer til morgenfest.

Sleepover i Domes of VisionsSleepover i Domes of VisionsSleepover i Domes of Visions

Klokken otte er det slut, og gæsterne påbegynder hjemrejsen med strittende morgenhår og soveposer under armen. Sikke en nat – sikke en oplevelse.

Sleepover i Domes of Visions

 

Kommentarer til oplevelsen

Sleepover i Domes of Visions

-Jeg kendte godt til fænomenet først, siger Jan. Jeg så det på Facebook faktisk, men det var den sovekoncert som var der sidste gang. Den blev udsolgt hurtigt. Så nu fik vi endelig billetter. Det har været rigtig hyggeligt. Jeg hører sådan noget musik i forvejen, så jeg har længe gerne villet med til sådan noget her, så det var rigtig fedt, at der pludeslig dukkede noget op.

Marianne indskyder, -det gav noget til oplevelsen, at vi har sovet i en dome. Vi har kunne spotte et par enkelte stjerner i nat. Vi har haft en meget speciel oplevelse.

-Det var lidt koldt, og det var lidt lejrskoleagtigt, slutter Jan

Morgenvækning med værket “morgen“

Musikerne: Det var ikke skrevet til lejligheden, og selv om en del var aftalt på forhånd, så var størstedelen ret improviseret. Her til morgen kom Roseanna med på cello. Det er rart at vågne til.

-Jeg synes, det er dejligt at være med til sådan et arrangement, og meget specielt stemning vi har her i domen. Det har været lidt koldt, og man bliver ret træt til sidst. Vi startede kl. 23, og vi har nu spillet i 8 timer. Man mærker, at man er træt. Men på den gode måde.

Sleepover i Domes of Visions

-Natten har været ret speciel, siger Freja Lykke og strækker sig. Man sov sådan lidt og vågnede op på skift. Sidste gang var sovekoncerten udsolgt, og jeg hørte gennem min roommate, at den var her igen, så vi skyndte os at bestille billetter. Vi har ikke frosset i nat, det er super godt at have en god sovepose.

Sleepover i Domes of Visions

-Vi hørte om det igennem Folkeuniversitet. Det er noget helt specielt. Vi har aldrig prøvet det før. Det er helt anderledes. Det blev vi bare nødt til at prøve, siger Astrid.

-Det har været ret fedt – sådan virkelig specielt at vågne op, og så er der musik. Det har været behageligt det meste af tiden. Det er jo ikke fordi man har sovet vildt godt men det har været sjovt at sove her, smiler Tine og spiser videre.

-Det vil være noget andet, hvis det blev om sommeren. Så er det ikke så mørkt. Det ville blive for lyst. Der var noget hyggeligt over, at vi skulle pakke os så meget ind pga. kulden. Vi kunne se stjernerne – lidt – ikke så meget. Der er meget lys fra havnen. Men en rigtig god oplevelse slutter kvinderne.

Sleepover i Domes of Visions

TEKST & FOTO: HELLE ARENSBAK / Dome of Visions