Nedtælling til ny dome i Stockholm

ktejlgaard-dov2_0593-LR

Dome of Visions som vi kender den fra Krøyers Plads på Christianshavn, havnearealerne i Aarhus Ø og lige nu Søren Kierkegaards Plads midt i København nærmest fordobler sig, når Dome of Visions 2.0 åbner i Stockholm. Domen i den svenske hovedstad er en videreudvikling af den dome, der så dagens lys tilbage i vinteren 2013. Nøgleordene er fortsat bæredygtighed, eksperimenterende arkitektur og samarbejde på tværs.

ktejlgaard-dov2_0554-LR

Et år i Sverige
Domen i Stockholm bliver indviet tirsdag 15. september 2015 og markerer, at dome-tankegangen øger sit fodfæste, dels i NCC, som er begge domers bygherre, dels i den utroligt brede kreds af interessenter, brugere, besøgende og nysgerrige, som bliver tiltrukket af domens unikke form, arkitektur og udseende.

ktejlgaard-dov2_0557-LR

Dome of Visions 2.0 i Stockholm skal efter planen stå på Kungliga Tekniska Högskolans område frem til september næste år.

ktejlgaard-dov2_0558-LR

Arkitekt Kristoffer Tejlgaard har tegnet den stockholmske dome, og her kommer udvalgte nøgletal fra hans arbejdspapirer:

Der er brugt 65 tons massivt træ.
Selve strukturen i domen består af 316 bjælker.
Facaden: 145 polykarbonat-plader, seks millimeter tykke.
Det hele bliver holdt sammen af 7.500 bolte.
Domen har 12 døre.
Toppen – også kaldet hatten – er på 36 kvadratmeter. Hatten kan løftes, så frisk luft strømmer ind i domen.
Materialerne er valgt, så de i videst muligt omfang kan genanvendes. Kan de ikke genanvendes, kan de nedbrydes biologisk.

ktejlgaard-dov2_0592-LR

Følg med i det hele på www.domeofvisions.dk og på www.domeofvisions.se eller følg vores tur til det svenske denne uge på vores Instagram #domeofvisions #beyondconstruction #domesweden

ktejlgaard-dov2_0595-LR

Tekst: Søren Egert
Foto: Kristoffer Tejlgaard