NCC giver inspiration til Klima-, Energi- og Bygningsministeriet

Mandag d. 15. September 2014 gæstede ministeriets departement Dome of Visions. Det var starten på en personaledag i inspirationens tegn, og domen skulle sætte scenen.

DoV-NXT-15092014_0273-LR

Klima-, Energi- og Bygningsministeriet arbejder for at realisere regeringens vision om et Danmark med en energiforsyning til el, varme, proces og transport –  100 pct. baseret på vedvarende energi i 2050.

Ét af fokusområderne, der skal bidrage til at understøtte visionen, er bygningsområdet, hvor ministeriet arbejder for at sætte rammerne for fremtidens byggeri, der skal være energieffektivt, sundt, sikkert og konkurrencedygtigt.

DoV-NXT-15092014_0280-LR

Og da Dome of Visions også arbejder for at fremme dagsordenen om nytænkning i byggeriet og er en inspiration ud i handlekraft og eksperimenter, der skal sætte gang i nye samarbejdsformer og dialog med branchefolk, producenter og andre, der vil bidrage til at løse fremtidens klimaudfordringer, var Dome of Visions ifølge departementet et oplagt valg som start på dagen:

-Dome of Visions sætter fint rammerne for en inspirationsdag for os i Klima-, Energi- og Bygningsministeriets departement. For domen behandler både det bygningsmæssige, som netop en del af departementet berører direkte, men den giver også inspiration, som appellerer til hele departementet, fortalte HR medarbejder Daniella Ruben, der havde arrangeret dagen.

”Jeg kunne godt forestille mig at bo i en Dome”
Og dommen var klar, da departementet forlod domen for at søge mere inspiration:

-Jeg synes, her er super fedt, og jeg kunne godt se mig selv bo i sådan en. Det er interessant at se, hvordan man kan bruge det ydre rum og spændende set i forhold til de klima- og energiudfordringer, vi står over for, fortalte servicechef Martin Christensen.

DoV-NXT-15092014_0308-LR

Departementet skrev også et par linjer i domens logbog:

”Kære Dome,

Tusind tak for en voldsomt perspektivrig start på vores inspirationsdag den 15. september. Det kunne ikke have været mere rammende: Vi skal se på vores hjemlige byggepolitik med friske øjne, hvor byggereglement og de forskellige samfundshensyn i byggeriet afvejes mod hinanden. Her er jeres projekt yderst vedkommende og rejser perspektiver om totaløkonomi og nye forretningsformer som nuværende/kommende? dansk styrkeposition. Derudover tager vi mange overvejelser med os på dagen om urbanisme, fremtidens storbymiljøer og disses fokus på oplevelser, tilstedeværelse, sikkerhed og bæredygtighed.

Tak for den tankevækkende start på dagen!

Mange hilsner, Klima-, Energi- og Bygningsministeriets departement”

DoV-NXT-15092014_0288-LRDoV-NXT-15092014_0261-LR

Tekst: Louise Falborg / NCC
Foto: Stine Skøtt Olesen / NXT