Når eksperimenter flytter ind

Seks performere fra The Other Life Project har den seneste uge boet i domen med det formål at udforske identitet som fænomen – både individuelt og sammen med alle andre, som var til stede i domens rum. Performerne deltog også i de aktiviteter og events, som var en del af domens kulturelle program, og smeltede på den måde sammen med stedet, samtidig med at de også selv arrangerede workshops i løbet af dagene.

Fordi de seks performere netop boede i domen, kunne man støde på dem, når de tog sig en lur, spiste eller var i gang med andet fra hverdagen. Netop den fordybelse, ro og sanselighed, som de lagde for dagen, havde i den grad en afsmittende effekt på hele domens atmosfære.

I løbet af ugen blev workshops af forskellig art sat i scene af The Other Life Project. Alle med udgangspunkt i, at deltagerne skulle bruge deres sanser og fokusere på at være til stede i nuet. Blandt andet kunne man være med til at udforske domens udendørsarealer med bind for øjnene og føle sig frem i et landskab af tynde tråde, som blev spændt ud over en del af arealet. Domen blev også prydet med forskellige udsagn, spørgsmål og historier skrevet på små papirlapper, der var kreeret af performerne, men også med bidrag fra domens øvrige besøgende. Der var således mange måder og forskellige grader, hvorpå man kunne deltage i The Other Life Project. Det skabte en spændende dynamik, som netop gjorde, at man som deltagende kunne sætte spørgsmålstegn ved det klassiske identitetsskel mellem hvem, der var performere, og hvem, der var publikum.

The Other Life Project blev endnu et godt eksempel på, hvor mangfoldigt Dome of Visions er som mødested. Der holdes events og aktiviteter hver dag, hvor mennesker med forskellige agendaer, rytmer og relationer sameksisterer og ikke mindst eksperimenterer i og med rummet. Eksperimenter, som kan have mange former, men som alle har det tilfælles, at de igangsætter en refleksion, nysgerrighed og udvikling blandt deltagerne – uanset om man er gæst, arrangør, publikum, performer eller noget helt femte.

DoV-SSO-otherlifeproject-087-LRDoV-SSO-otherlifeproject-090-LRDoV-SSO-otherlifeproject-038-LRDoV-SSO-otherlifeproject-042-LR DoV-SSO-otherlifeproject-062-LRDoV-SMS-otherlifeproject-09-LR DoV-SMS-otherlifeproject-17-LR DoV-SMS-otherlifeproject-07-LRDoV-SSO-otherlifeproject-076-LR DoV-SSO-otherlifeproject-052-LR DoV-SSO-otherlifeproject-099-LR DoV-SSO-otherlifeproject-082-LR DoV-SSO-otherlifeproject-020-LR DoV-SSO-otherlifeproject-109-LR DoV-SSO-otherlifeproject-138-LR DoV-SSO-otherlifeproject-011-LR DoV-SSO-otherlifeproject-048-LR

 

TEKST: Silje Marie Schjødt
FOTO: Silje Marie Schjødt og Stine Skøtt Olesen