Monteringsceremoni af domens visuelle indendørs klima

Så er den første monteringsceremoni løbet af stablen. I et joint venture har #DomeMutter og #DataLars monteret første prototype af ”Dome of Visions – Visual Indoor Climate” (DoV-ViC) i Dome Stuen.

Vi har også taget nogle billeder til bloggen, så I kan følge med. DoV-Vic DoV-Vic

 

Projektbeskrivelse og formål
DoV-ViC skal vise, hvordan vi bruger den data, som vi samler op inde i domen, til at gøre domen mere responsiv. Altså at den giver os besked om, hvordan indeklimaet er. Vi viser derfor indeklimaet visuelt og lader menneskerne i domen tage action ved f.eks. at lufte ud eller tage en pause… Kort og godt kan man vel sige, at Dome of Visions taler til sine gæster.

Hvordan virker den?

  • Data om indeklimaet opsamles og lagres i skyen via en såkaldt Netatmo indeklimastation, som alle kan købe i f.eks Power eller Elgiganten.
  • Data bliver behandlet af DoV-ViC logikken, som også kører i skyen.
  • Logikken indstiller så farverne i nogle LED-bånd, som er tilsluttet nogle IoT (Internet of Things) moduler med tilhørende service i skyen.
  • Folk i domen kan herefter aflæse farve-koderne, og derefter tage handling.

Lad os lige gå et skridt videre og se på programmerings logikken, forklaring og selvfølgelig lige give et overblik over farvekoderne og de grænseværdier, som systemet arbejder efter lige nu.

Nedenfor ses et billede af den node-baseret-programmerings logik, som driver ”Dome of Visions – Visual Indoor Climate” (DoV-ViC). Det er nok ikke alle, der kan aflæse denne – men vi skal nok forsøge at forklare det mindre teknisk på et tidspunkt.

node-baseret-programmerings logik

Logik – nu med forklaring (for at kunne forstå forklaring, så kræver det måske lidt mere kendskab til tekniske diagrammer. Vi arbejder på at formidle det, så alle kan være med i fremtiden).

Logik med forklaring

Og sidst men ikke mindst en beskrivelse af de grænseværdier, som systemet arbejder efter lige nu… Systemet tager udgangspunkt i grænserne for et acceptabelt kontor-indeklima – hvis vi bevæger os uden for de grønne område går det ud over effektivitet og velvære.

Grænseværdier og farvekoder

Kom endelig ned og aflæs indeklimaet hos os. Vi har åbent hele påsken, og har en række arrangementer. Åbningstider: hverdage fra 12-18 og weekend fra 10-18

God påske.

/ Lars