Domen er et af byens mest mangfoldige rum

Når du træder ind i domen, mødes du ikke kun af træ, duftende planter og view over byen, du møder også vores værter. De er byens bedste crew og sørger både for information, lækker kaffe og gode samtaler. Vi har stillet dem et par spørgsmål, så du også kan møde dem virtuelt.

AMALIE PATRICIA MORTENSEN

 

Hvordan resonerer Dome of Visions med dig og det, du i øvrigt foretager dig?
Til hverdag studerer jeg kunsthistorie på Aarhus Universitet, hvor jeg bl.a. har arbejdet med byrum og arkitektur. Det er en interesse, der altid har ligget hos mig, da jeg elsker at opleve byens forskellige mellemrum og atmosfærer. Da jeg boede i København, stødte jeg første gang på domens sanselige rum, men det var først, da jeg i foråret 2018 kom i praktik i domen som kuratorisk assistent, at jeg fik øjnene op for de muligheder, netop domens rum skaber.

Hvad giver størst værdi for dig ved at være med i domen?
Domen giver mig et kæmpe kreativitetsboost; stemningen, atmosfæren og generelt bare arkitekturen er virkelig inspirerende. Det er et rum, der oser af positivitet og fungerer som et åndehul – et pusterum – for domens gæster. Om det er sol, regn, blæst eller sne, så er domen et sted, hvor man kan komme væk fra det hele, et rum, der åbner op for nye tanker og idéer om fremtiden og et rum, hvor kreativiteten får lov at leve.

Hvad har overrasket dig?
Diversiteten. Det gælder både diversiteten af alle de arrangementer, der finder sted i domen, men i den grad også diversiteten af domens gæster. Domen er virkelig et rum der åbner op for alle typer af mennesker, som kan mødes på tværs af generationer og baggrund. Jeg vil endda vove at påstå, at domen er et af byens mest mangfoldige rum.

Hvad savner du?
Jeg savner en bypark rundt om domen. Vi har vores grønne udendørsområde, men resten af Pier 2 kan godt være temmelig gold at se på, og det synes jeg er super ærgerligt. En større park med domen som omdrejningspunkt kunne derimod være en rigtig dejlig ting og noget, som byen bestemt vil have glæde af!

Har du en speciel oplevelse fra domen, du kan dele?
Jeg tror den bedste oplevelse, jeg har haft med domen, var tilbage i marts 2018, hvor der havde lagt sig et tykt lag sne over hele byen – domen inklusiv. Jeg husker tydeligt, hvordan det var at komme ned til Pier 2 og se, at domen havde forvandlet sig til en kæmpe iglo. Det bedste af det hele var at komme indenfor i varmen til domens frodige planteliv og kunne se sneen rundt om sig.

Hvad holder du mest af at tale med domens gæster om?
Jeg elsker at se, hvordan domen er med til at inspirere sine gæster – både ift. at tænke mere kreativt og nyskabende men i særlig grad også ift. at tænke mere bæredygtigt på vores fremtid. Det at kunne snakke med alle typer af mennesker om fremtiden, med domen som omdrejningspunkt, synes jeg er fantastisk, og det er dejligt at være en del af noget, der virkelig kan sætte tankerne i gang hos folk.

Er der en lille speciel ting, du holder meget af?
Jeg elsker domens omskiftelighed – det at rummet og atmosfæren kan skifte alt efter vind og vejr og i særdeleshed også kan skifte alt efter hvilket arrangement, der er i huset. Om det er yoga, foredrag, dans eller techno, så formår domens rum gang på gang at føles som nyt.

Ellers noget?
Det er virkelig med at udnytte domen til fuldt ud, inden det er for sent. Det er desværre kun en midlertidig konstruktion, og inden man når at se sig om, har byens rum forvandlet sig, og domen vil være at finde et andet sted.

FOTO: Cecilie Julie Skov, Martin Voola, Helle Arensbak, Søren Vestergaard, Stine Skøtt Olesen