Lyden af vinterjazz

 

Vinteren lakker mod enden, og forhåbentlig er den lyse forårstid lige om hjørnet. Og selvom her er køligt inde i domen, så kan varmen i det tredje rum alligevel mærkes.

I anledning af årets Vinterjazz 2017 har vi inviteret en lang række kunstnere ind i kuplen for at aflevere deres bidrag med alt fra jazz jam og dansk jazz til jazz remix og andre artister, hvor jazz indgår som et dejligt element. Gå på opdagelse i vores program nedenfor eller læs mere i vores kalender samt på Facebook.

Jazz-Jam i domen
Torsdag den 9. februar kl. 19
19:00-20:00 åbnes jammen med slagkraftig burner-jazz af Thorbjørn Stefansson (kontrabas), Johannes Bohn (trommer), Jascha Briand (guitar), Albert Burchardt (sax) og Maria Dybbroe (sax). Her vil du blandt andet opleve hårdtslående udgaver af ‘My Favorite Things’ og ‘Caravan’. Herefter åbnes ballet med en jam-session, hvor alle kan deltage.

Musketer Festival Aarhus // Vinterjazz 2017
Fredag den 10. februar kl. 20
I forbindelse med Vinterjazz 2017 (3.-26. feb.) tager Copenhagen Jazz Festival og Radar initiativ til en begivenhed, hvor de ønsker at demonstrere sammenhængskraften i dansk musik i almindelighed og i dansk jazz i særdeleshed. Trommeslageren Kresten Osgood har i det forløbne tiår været dynamo for den såkaldte Musketer Festival i København, en højintens koncertrække, hvor Osgoods egen trio Og Hvad Er Klokken med et udsnit af jazzens fremmeste har sparket døren ind til såvel populærkultur som avantgarde. Med Vinterjazz leveres en ramme om musketerbegivenhederne, som vil styrke kommunikationen af samme.

Musketerbegivenheden føres ud i livet i samarbejde med lokale samarbejdspartnere, det være sig spillesteder, musikforeninger eller andre initiativtagere. Arrangementerne vil styrke den lokale musikscene ved at skabe nye bånd mellem de udøvende og samtidig udvide det kunstneriske mulighedsfelt.

Jazz Remixed feat. Ras Money & Morten McCoy / Vinterjazz 2017
Lørdag den 11. februar kl. 21

Koncerttemaet Jazz Remixed, som har fundet sted hvert år under Copenhagen Jazz Festival siden 2009 på forskellige locations som Red Roof og Frederiksberg Brandstation, bygger på jazzens historie og indtog i samplinger, hiphop og elektronisk musik. Til Jazz Remixed tages ikoniske jazzplader under behandling af nogle af landets mest nysgerrige vinylsamlere og djs.

Ras Money, bedre kendt som musikeren Raske Penge eller radioværten Rasmus Poulsen, er inviteret til at spille et DJ sæt med den såkaldte “ethiojazz”. Med sig har han, foruden en stak plader, sin ven Morten McCoy. Morten er musiker og producer, har turneret flere steder i verden med bl.a. Raske Penge, men er for tiden især kendt for sine fremragende plader og koncerter med modal-jazz-dub duoen Bremer/McCoy. Desuden var Morten for nyligt i Etiopien, hvor han fandt kassettebånd og åndelig inspiration.

IRAH + Forte // Radar, Vinterjazz “Something Else”
Lørdag den 17. februar kl. 20
Som et led i årets Vinterjazz Festival er Radar sammen med Copenhagen Jazzfestival gået sammen om at præsentere det fremadstormende band “IRAH” under fanen “Something Else” – et koncept Cph Jazzfestival har udviklet gennem en del år, og som skal være med til at sætte fokus på andre og mere yderligere gående artister, hvor jazzelementer indgår. På den måde præsenteres artister, der ikke umiddelbart indskriver sig i jazzens verden. Det vil udfordre det efterhånden meget omstridte jazzbegreb, som i sin natur altid flytter sig.

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som strækker sig over tre uger og rummer ca. 500 koncerter fordelt på mere end 120 spillesteder og arrangører fra København til Aalborg. Den 17. udgave af Vinterjazz finder sted den 3.-26. februar 2017. Info & program: www.jazz.dk

FOTO: HELLE ARENSBAK
TEKST: LUNA SIGNE HØRDUM