‘Liveability’ i den moderne by

Med sommeren kommer et lille tilbageblik på en spændende dag i efteråret. Den 25. oktober 2017 lagde domen hus til en workshop om ‘liveability’ i den moderne by. Workshoppen blev ledt af Dan Burrier (US) og Andrew Todd (UK / FR), og var arrangeret af Aarhus Kommune, NCC og NXT.

Læs om eventetLæs artikel af Andrew Todd om workshoppen.

Herunder kan du lytte til små interviews fanget på dagen:

En by er som et gammelt egetræ

En by er som et gammelt egetræ, den vokser meget langsomt frem. Flemming Wisler, co-founder talte om, hvad NXT skaber i Dome of Visions, og hvordan det gav inspiration til workshoppen 25. oktober, og hvad workshoppen gik ud på.

 

Hvordan ser verden ud på sin bedste dag?

Dan Burrier, foredragsholder, forfatter og brand strateg, fortæller om arbejdet med at se liveability fra forskellige synsvinkler – den hjemløse, den fremmedsprogede – for at raffinere og udbygge begrebet. Hvordan ser verden ud på sin bedste dag. Hør Dan Burriers refleksioner.

 

Hvordan er det at være med til at skabe en by

Hør Nicolai Schultz, direktør Byggeri Vest, NCC, reflektere over, hvordan det er at være med til at skabe en by, hvor det er dejligt at leve. Om at tænke i helheder fremfor kun bygninger.

 

Liveability er foranderlig over tid

Liveability er foranderlig over tid, forstået på den måde, at spørgsmålet om, hvad den gode by er, vil være uforanderligt, men svaret vil over tid være forskelligt. Hør Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling, Aarhus Kommune, tale om alle de små brikker, der kan udgøre det puslespil, som vil kunne skabe fremtidens Aarhus.

 

Et meningsløst, glat og farligt begreb

Liveability er ifølge Andrew Todd, arkitekt, forfatter og musiker, et meningsløst, glat og farligt begreb, der i værste fald kan være ekskluderende. Hør hans tanker her.

 

Interview: Cecilie Jørck
Video: Cecilie Jørck, Madeleine Kate McGowan, Stine Skøtt Olesen
Edit: Madeleine Kate McGowan
Graphics: Dome of Visions
Soundscape: Ulf Rathjen Kring Hansen