Kropslighed, rytmik og energisk jazz

 

Med afsæt i forgangne tider og et ønske om at sætte fokus på den traditionelle jazz blev Dome of Visions en kold og grå torsdag gjort til scene for Jazz Jam. Lyden af den sprøde saxofon, den listige kontrabas, de energiske trommer akkompagneret af guitar og klaver, spillet af ungt energisk godtfolk, var noget, der kunne få aarhusianerne til at trodse sne og kulde og bevæge sig ned i domen, som mest af alt mindede om en stor lysende iglo.

De elastiske rytmer joggede sig fremad, alt imens instrumenterne snoede sig forførende ind i hinanden og satte gang i publikums bevægelser. Atmosfæren var hyggelig og på en og samme tid både energisk og afslappende. Da koncerten var forbi, havde aarhusianerne mulighed for selv at spille med bandet, og flere havde medbragt deres egne instrumenter. De næste timer blev domen fyldt med endnu flere sprøde jazz rytmer. Bandet gentager successen d. 23. marts, hvor de endnu en gang fyrer op under domen.

Eksotisk varme i igloen på Pier 2
Kontrasterne var slående lørdag d. 11. Februar, da Raske Penge og Morten McCoy hev afrikanske, varme og eksotiske toner ned på den koldeste spids i Aarhus – Dome of Visions. I bedste DJ stil blev der vendt og scratched vinylplader, alt i mens Raske Penge og McCoys dansetrin inspirerede publikum til at gøre dem kunsten efter. Publikum dansede til de varme eksotiske rytmer, iført huer, vanter og vinterjakker, kun afbrudt af en tur i baren, hvor der skulle tankes op på enten kolde øl eller varm økologisk chokolade.

De energiske toners kropslighed og rytmik var noget, der for alvor kunne sætte gang i vippende fødder

vinterjazz _DSC0527

vinterjazz _DSC0610

TEKST: CECILIE JULIE SKOV
FOTO: HELLE ARENSBAK