2. maj

Creactive spaces

Creaktiv spaces er et initiativ, der har til formål at sprede viden og ideer om kreative måder at bruge byrummet.

Emnet af vores debat er nye måder at bruge det eksisterende rum på et kreativt måde og til kreative formål. Nedlagte steder eller endog områder der præsenterer samfundsmæssige udfordringer er i fokus og i denne henseende er gør-det-selv (DIY) initiativer nøglen.

Vi er omgivet af eksempler på kreativt pladsudnyttelse. Urbane haver er et fokuspunkt i brugen af rummet. Grupper og enkeltpersoner, der har generobret ubrugt byrum og vendte det til byhaver vil dele deres erfaringer og visioner. Dome af Visions selve projektet er et eksempel på, hvordan oprettelsen af ​​et kreativt miljø er muligt ved hjælp af relativt få ressourcer. Da “Creaktiv rum” vil blive afholdt på Dome af Visions i Christianshavn, stedet selv er en levende manifestation af, hvordan kreativitet kan forvandle kedelig byrum til et centre for kultur og kulturel skabelse.

Arrangementet vil byde på korte taler og præsentationer af:

Arkitekterne fra Dome of Visions Kristoffer Tejlgaard og Benny Jepsen
Oleg Koefoed fra Cultura21
Louise Heebøl og Ellen T. O’ Gara fra Open Air Neighborhood
DYRK Nørrebro
Signe Voltelen fra openGardenCPH

De er alle  involveret i kreative byprojekter, både på makro- såvel som mikroniveau. Der vil være mulighed for åben dialog og for præsentation og udveksling af ideer blandt alle deltagere.
Forfriskninger vil blive serveret.