Kom tættere på hinanden med dans, der pludseligt stopper

Eventgruppen Glad Cph inviterede fredag 11. september 2015 til stopdans i Dome of Visions for at fremme det sociale møde mellem folk i det københavnske natteliv på en ny og vovet måde.

stopdans.kunov-soendergaard_9124-LR

The champion of dance. His moves would put you in a trance – lyder det fra højtalerne, der spiller den kendte disko-melodi af Sister Sledge, mens folk danser.

I et kort øjeblik stopper musikken med at spille, og de dansende gæster fryser i deres position. Der er helt stille, og de danseglade gæster står helt stille, indtil det bliver svært at holde grinet tilbage. De, der ikke holder posituren, er dømt ude, og diskomelodien fortsætter, hvor den stoppede.. Oh-what-wow. He’s the greatest dancer.

stopdans.kunov-soendergaard_9242-LRstopdans.kunov-soendergaard_9136-LR

En leg vi alle kender

Stopdans er navnet på den populære leg, som du måske kender allerbedst fra da du var lille. Men det er ikke kun en leg for børn. Det er nu også en del af et nyt klubkoncept, der sætter fokus på socialt natteliv.

’Stop Dans Club’ hedder klubkonceptet, der for første gang blev testet, da omkring 60 mennesker mødte op til stopdans-duel i Dome of Visions.

– Stopdans er en fremragende leg fra da man var barn. Det er en leg, alle kender, og har et forhold til – og de fleste er med på den. Vi synes, at det er en sjov måde at sætte fokus på det sociale møde, der opstår mellem folk, når de danser, forklarer 21-årige Oscar Bandersen, der er drivkraften bag Glad Cph.

stopdans.kunov-soendergaard_9151-LR

Vision om et mere socialt natteliv

Glad Cph er en eventgruppe og en platform, der bygger på en lyst til at skabe et mere socialt natteliv i København, hvor man har lyst til at komme hinanden mere ved.

– Vi mangler nogle vovede arrangementer, hvor man bliver nødt til at være mere social – uden at det skal handle om at være spritstiv på en klub. Vi vil have folk til at mødes i nattelivet og få en god oplevelse sammen, siger Oscar Bandersen, som håber, at de med arrangementet kan motivere flere idéudviklere til at gøre en indsats, for at gøre byen mere spændene og byrummet mere socialt.

stopdans.kunov-soendergaard_9183-LR stopdans.kunov-soendergaard_9185-LR

I to timer dansede gæsterne – stoppede – og dansede videre til musikken, der denne aften var leveret af Oscar Bandersen, DJ Kenneth Bager og Caius, mens ti benhårde dommere fandt den bedste stopdanser.

stopdans.kunov-soendergaard_9219-LR Tekst: Signe Mai VIlsbøll
Video og fotos: Michael Kunov og Sebastian Søndergaard for Glad Cph