Kan man skabe en midlertidig grøn og levende oase i midten af en industrihavn?

 

Kulturhovedstadsåret er skudt i gang i Aarhus. Jeg deltog i festlighederne ved DOKK1 og nød udsigten til Pier2, hvor Dome of Visions stod i midten af det spektakulære fyrværkerishow, som oplyste den ellers golde tidligere industriplads på Pier2.

Siden september har jeg under min praktiktid hos DoV taget forskud på temaet for kulturåret, ”Let’s rethink”. I et samarbejde med domens kommende naboer på Pier2, haveforeningen ’Pier2 haverne’, og svampedyrkerfælleskabet ’Fra grums til gourmet’, har vi arbejdet med at gentænkte  de udendørs anvendelsesmuligheder på den tidligere industriplads. Kan man skabe en midlertidig grøn og levende oase i midten af en industrihavn?

Visionen er, at området omkring Dome of Visions skal udvikle sig til en sanselig grøn oase. Stedet skal afspejle det DNA, domen bygger på, ved at være et byrum, som Aarhus-borgerne kan indtage i deres dagligdag:  tag på udflugt til domen, nyd udsigten til Mols Bjerge, tag del i det pulserende liv omkring DOKK1 og følg med i alt det grønne, som snart kommer frem! Det forudgående arbejde er gjort, og jeg håber, februar bliver måneden for de første spadestik.

Cecilie B. Andersen er ved at uddanne sig til Have- og parkingeniør og har i samarbejde med foreningerne Fra Grums til Gourmet og Havnehaverne på Pier2 samt parkgartner ved Aarhus Universitet, Søren Nicholson udarbejdet materiale, der kortlægger og fremlægger visioner og muligheder for at skabe en grøn oase på den gamle industrihavn.

TEKST & ILLUSTRATION: CECILIE B. ANDERSEN
FOTO: STINE S. OLESEN

One Comment

  1. Pingback: Dome of Visions

Comments are closed.