Jorden er nu kommet til Dome of Visions

Søren Nicholson er græsnørd, det siger han selv, og som uddannet green-keeper har han noget at ha´ det i, når han påstår, at han er tosset med plænegræs.

–Sidste år i november gik jeg en tur ud til Dome of Visions, drak en kop kaffe med to af domens grønne planter, Mette Nasser og Cecilie Brædder Andersen, og vi talte så om, at arealet rundt om domen er meget, meget fladt.  Og det afspejler da slet ikke den dynamiske form, som domen har. Kunne vi ikke skabe et grønt, bakket landskab lidt som i Skotland med græs og blomster? Mette og Cecilie synes om idéen og bad mig om at komme med et mere konkret forslag, og på et par møder blev vi så enige om noget, der ender med bakker og græs, siger Søren Nicholson.

Soren3

Bakker på vej
Hele weekenden er der så kørt med bobcats og en dumper, og der er flyttet tonsvis af stabilt grus, så konturerne af et bakket terræn nu kan anes. Jorden, den det hele skal gro i, er så småt ved at blive spredt ud over området, og lægger man vægten af gruset sammen med de første portioner muldjord, taler vi om cirka 75 ton, som er blevet flyttet og fordelt på området ved Dome of Visions – og mange flere tons er på vej.

–Næste skridt bliver at få kørt meget mere muldjord på. Vi regner med cirka 200 kubikmeter, som vi så fordeler i et lag på knap 30 centimeters tykkelse, og det er i det lag, at græs og andre vækster skal gro. Vi kalder det topmulden. Du kan sige, at vi er i gang med at skabe landskabet i det, der før var dødt grus. Vi skaber bløde bakker, og nu beklæder vi dem, og snart kan vi gå i gang med at så. Planen er at etablere et landskab, der ligner noget, som altid har været der, et område, hvor vandet er løbet igennem og har skabt et smeltevandslandskab. Og en dag kom der nogen forbi og sagde, at her skulle man opføre Dome of Visions… Så vi vender historien om, og det gør den jo absolut ikke dårligere, siger Søren Nicholson.

Buus Anlægsgartner i Brabrand har bogstaveligt talt trukket læsset sammen med Søren Nicholson, og du kan følge med i deres anlægsarbejde her på sitet – eller kig forbi græsset, bakkerne og noget af det allermest grønne på kanten af Aarhus Ø: Dome of Visions.

arbejdsweekend

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: CECILIE BRÆDDER ANDERSEN